Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezond eten: hoe moeilijk/gemakkelijk is dat?

5 min read

Tijdens mijn voedingsconsultaties bij Goesting in Gezondheid krijg ik steevast dezelfde vragen over gezond eten. Ik merk dat veel mensen over een drempel heen moeten om hun voedingspatroon te veranderen. Deze antwoorden op veel gestelde vragen kunnen jou misschien al helpen om de eerste stap te zetten!

Neemt gezond eten veel tijd in beslag?

Gezond eten is een levensstijl waarvoor je bewust kiest en waarvan je stap voor stap het positieve effect op je lichaam ontdekt. Om gezond te eten moet je verse ingrediënten in huis halen waardoor het wat meer tijd vergt dan traditionele kost. Maar die extra inspanning loont en valt heel goed mee als je het slim aanpakt. Start je met gezond te eten? Dan garandeer ik je dat je je na een tijdje veel fitter en gezonder voelt en niets anders meer wilt.

Gezond eten betekent koken met niet-traditionele ingrediënten die ik niet in huis heb. Hoe pak ik dat aan?

Je hoeft heus niet onmiddellijk naar de winkel te hollen en je voorraadkast met gezonde ingrediënten vol te stoppen. Stap voor stap opbouwen is de beste aanpak.

Koop basisingrediënten zoals:

  • Kokosolie
  • Quinoa
  • Zaden en pitten
  • Veel verse groenten en fruit.

Daarmee kom je al heel ver. En zo bouw je je gezonde levensstijl langzaam op. Bovendien vind je in mijn recepten ook altijd alternatieven en geef ik aan welke ingrediënten je eventueel kunt weglaten.

Waar vind ik de ingrediënten voor mijn gezond eten?

Mijn filosofie baseert zich op pure, onbewerkte, verse voeding waarvan je lichaam blij wordt. Die voeding kun je vrijwel overal kopen:

  • De markt
  • De biologische supermarkt
  • Natuurvoedingswinkel
  • In de winkel om de hoek

Of je legt een eigen moestuintje aan. Voor sommige recepten moet je misschien naar verschillende winkels of moet je op zoek naar specifieke ingrediënten. Maar die zoektocht kan ook leuk zijn.

Hoe benadert Goesting in Gezondheid gezonde voeding?

Goesting in Gezondheid legt de nadruk op voeding die positief op je lichaam en je gezondheid inwerkt. In mijn filosofie is er alleen plaats voor voeding waaruit je lichaam echt energie haalt. De focus ligt op biologische en lekkere voeding zonder kleurstoffen of producten die de houdbaarheid verlengen.

Suiker, zuivel en tarwe hebben daarin geen plaats. Onbewerkt, eerlijk en voedzaam eten is de norm.

Hoe combineer ik de Goesting in Gezondheid-levensstijl met mijn drukke leven en job?

Gezond eten werkt het best als je je aan de regels houdt. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet als je voor je job veel op de baan bent bijvoorbeeld. Goed plannen is dan de boodschap.

Want hoewel onze maatschappij almaar meer aandacht heeft voor gezonde voeding, blijft ergens onderweg gezond eten vinden vaak een uitdaging. Een gouden tip? Maak ’s morgens thuis je eten klaar en neem dat mee.

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Op mijn website en blog vind je recepten en krijg je informatie die je helpt om de juiste keuzes te maken en je gezonde levensstijl met je drukke bestaan te combineren. Gezond eten is soms lastig, maar it’s worth it. Je krijgt er massa’s energie door en voelt je dus beter op je werk, in de sportclub én in de keuken.

En nog meer goed nieuws: genieten van een lekker wijntje of een heerlijke cappuccino op een zonovergoten terras hoort er gewoon bij!

Is gezond eten niet duur?

Gezond eten zoals verse groenten, fruit, zilvervliesrijst … kost inderdaad meer dan groenten uit een potje, een bokaal balletjes in tomatensaus of witte rijst. Maar die meerprijs weegt niet op tegen de voordelen van gezond eten. Je voelt je fit, je lichaam is helemaal gezond en je barst van de energie. Dat betekent dat je minder ziek bent, efficiënter werkt en meer goesting hebt om voluit van het leven te genieten!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…