Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezond leven begint met gezond eten

Lore
4 min read

We weten allemaal dat onze gezondheid belangrijk is. Steeds meer mensen gaan hier ook bewuster mee aan de slag. Een goed teken!

Als ook jij wil werken aan het opbouwen van een gezonder leven, dan is het verstandig om te beginnen met gezond te eten en drinken. Dit zijn namelijk de bouwstenen voor de rest van de dag, die ook helpen bij de gezondheid van lichaam en geest. Maar waar moet je nu precies op letten?

Sla het ontbijt niet over

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag en tegelijk ook de maaltijd die het vaakst overgeslagen wordt. Omdat we net iets te lang in bed blijven liggen, omdat we nog van alles moeten voorbereiden voor het werk of omdat we geen zin hebben in eten wanneer we net wakker zijn. Het overslaan van het ontbijt is echter de slechtst mogelijke start van de dag. Als je niet eet 's ochtends, geef je je lichaal namelijk geen energie om de ochtend door te komen én wordt je spijsvertering niet op gang gebracht. Een gezonde levensstijl en het ontbijt overslaan gaan daarom absoluut niet samen.

Let op met suikers

Tegenwoordig zit in heel veel producten suiker verwerkt, ook in producten waar je dat allerminst van verwacht. Let daarom eens een paar dagen op de suikerinname. Begin met voor de hand liggende bronnen van suiker: Hoeveel snoep je per dag? Doe je suiker in de koffie en drink je veel frisdranken? Let daarna ook eens op producten waarvan je niet meteen verwacht dat ze suiker bevatten. De kans is groot dat ze toch een aanzienlijke hoeveelheid suiker bevatten. Ketchup, kant- en klare tomatensaus, dressing, rozijnen… zijn typische voorbeelden. Als je vaak dergelijke producten eet, is de kans groot dat je veel meer suiker binnenkrijgt dan je nodig hebt. Dat is niet alleen onnodig, het is ook nog eens gevaarlijk voor je gezondheid.

Drie maaltijden per dag op vaste tijden

Wanneer je drie maaltijden per dag eet, dan ben je al goed op weg naar een gezonder leefpatroon. Eet je ook nog eens elke dag op ongeveer dezelfde tijd, dan help je je lichaam om een bepaald ritme aan te nemen. Een gezond leven begint met drie goede maaltijden per dag die afgestemd worden op de energiebehoefte. Heb je veel te doen of heb je veel gedaan, dan heeft je lichaam meer energie nodig dan wanneer je een dag op kantoor zit. 

Vis eten!

We schreven eerder al dat Vlamingen te weinig vis eten. Het eten van vis is belangrijk omdat er veel goede vetten in vis zitten die we hard nodig hebben. Maar vis in een menu verwerken is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je echter kijkt naar de mogelijkheden die de Japanse keuken biedt op bijvoorbeeld www.deliveroo.nl, dan heb je direct genoeg ideeën om met vis aan de slag te gaan zodat iedereen aan tafel het lekker mee kan eten.

Gezonde voeding – en dan pas de rest

Het aanpassen van je voeding is een belangrijke eerste stap in het bereiken van een gezonde levensstijl. Wanneer je er eerst voor zorgt dat je goed en genoeg eet, kun je veel meer resultaat boeken wanneer je vervolgens ook gaat sporten of wandelen. Doordat je je lichaam van de nodige voedingsstoffen voorziet, zul je immers ook beter gaan presteren. En dat kan je dan weer motiveren om gezond bezig te blijven! 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…