Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De gezondheidsvoordelen van olijfextract

Camille
2 min read

Hoewel ze klein zijn, bevatten olijven toch flink wat voedingswaarde. Olijven staan bekend dat ze gebruikt worden bij het produceren van olijfolie. Maar ze bieden ook heel wat voordelen voor je gezondheid, o.a. vanwege hun rijke gehalte aan vitamine E, antioxidanten en de grote hoeveel fytonutriënten. (Plantbestanddelen die een positief effect hebben op je gezondheid.)

HydroxytyWAT?

Maar wist je ook dat olijven veel meer gezondheidsvoordelen met zich meebrengen? Olijven bevatten namelijk de stof hydroxytyrosol, de meest krachtige antioxidant ter wereld. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in het lichaam uit de weg. Deze agressieve stoffen kunnen schade berokkenen aan cellen en weefsels. Hydroxytyrosol zorgt er met name voor dat bloedplaatjes minder snel samenklonteren.

Ziektes als hart- en vaatziekten kunnen dus op lange termijn mogelijk mede verholpen worden met deze antioxidanten. Ook het risico op slagaderverkalking wordt met het olijvenextract aanzienlijk beperkt. Daarnaast verbetert hydroxytyrosol vaak het lipidenprofiel, een bloedtest die diverse soorten cholesterol in het bloed meet. De uitstroom van cholesterol door het lichaam wordt verbeterd

In de aanval

Er zijn al meerdere studies die de biologische werkzaamheid van hydroxytyrosol op mensen hebben aangetoond. De stof is oplosbaar in water en olie zodat deze biologisch zeer goed beschikbaar is. Vooral voor mensen met een verhoogde geoxideerde LDL-cholesterol (slechte cholesterol) is hydroxytyrosol een perfect middel om op natuurlijke wijze de oxidatie te verminderen.

Door rode rijst gist te combineren met hydroxytyrosol wordt dus cholesterol nog effectiever bestreden. Daarbij is deze combinatie om meerdere redenen positief: aan de ene kant wordt de producent van cholesterol in het lichaam geremd en aan de andere kant vermindert de oxidatie van LDL-cholesterol. Een dubbele werking voor een geweldig resultaat.

Een heerlijke verandering

Extra Virgin olijfolie is het beste voor de gezondheid, want ze is het minst behandeld en heeft het hoogste hydroxytyrosolgehalte. Het is niet altijd mogelijk om de juiste voedingsstoffen uit je voeding te halen. Kies dan voor voedingssupplementen die gestandaardiseerd is.

Wil je graag hier meer over weten? Klik hier »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…