Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Goede voornemens, hoe houd je ze vol?

Camille
3 min read

Je kent het wel: Kerst is net afgelopen, je hebt veel te veel gegeten en gedronken… Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus tijd voor goede voornemens! Veel mensen maken ze elk jaar opnieuw en opnieuw; volgend jaar ga ik die overtollige kilo’s kwijt raken, stoppen met roken, minder werken, meer werken, meer tijd doorbrengen met je kinderen, meer sparen en ga zo maar door. Het maken van nieuwe voornemens is zeker niet moeilijk, maar hoe houd je ze toch vol? Voor iedereen die zijn voornemens nu écht eens wil waarmaken: lees de volgende tips!

1. Maak een overzicht

Iedereen die gebruik maakt van lijsten weet hoe fijn het voelt wanneer je iets van deze lijst af kunt schrappen. Op deze manier zijn je voornemens goed georganiseerd en blijf je gemotiveerd om de rest van jouw voornemens te blijven doorstrepen.

2. Maak haalbare voornemens

Naast die voornemens die misschien wat langer duren om te voltooien, bijvoorbeeld: afslanken en fitter worden, is het verstandig om kleinere doelstellingen op te stellen! Denk maar aan bijvoorbeeld het uitlezen van een boek. Wanneer je zo’n kleine voornemen hebt behaald raak je gemotiveerd om die grotere goede voornemens ook te behalen.

3. Wees niet te streng voor jezelf

Het hebben van goede voornemens en dus het behalen van een goede voornemen is geen verplichting. Wanneer het je niet lukt om één van je voornemens te behalen, wees dan niet te streng voor jezelf. Focus je op andere voornemens en probeer om die wel te behalen.

4. Houd het doel in zicht

Onthoud vooral waarom je een goed voornemen hebt gekozen. Wanneer het doel in zicht blijft, blijf je gemotiveerd om je goede voornemens vol te houden.

5. Vertel het verder

Licht je vrienden en je familie in over de voornemens die jij hebt gemaakt voor het volgende jaar. Zij kunnen je helpen om deze vol te houden en kunnen jou motiveren wanneer je het moeilijk hebt.

6. Beloon jezelf

Wanneer je een voornemen hebt behaald of je bent op de goede weg, geef jezelf de ruimte voor een beloning. Op deze manier is het makkelijker om ze vol te houden.

7. Ga ervoor

Motivatie is het belangrijkste middel om een voornemen te behalen. Dus zorg ervoor dat de goede voornemens die je maakt ook daadwerkelijk voornemens zijn waar je echt achter staat.

Klik hier voor meer info »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…