Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Groeimelk tot welke leeftijd?

Olivier
3 min read

Peuters beginnen steeds meer te ontdekken en hebben hiervoor de juiste voedingsstoffen nodig. Raadpleeg steeds je kinderarts voor alle vragen rond de voeding van je kindje. We geven hier graag algemene richtlijnen, maar aangezien elke peuter anders is, kan het zijn dat de voeding en de juiste hoeveelheden aangepast moeten worden aan de noden van je kindje.

Motorische ontwikkeling

Vanaf 12 maanden gaat je kindje zich motorisch sterker en sneller ontwikkelen, hiervoor moet hij of zij leren om de controle over z’n spieren te krijgen en coördinatie van bewegingen te ontdekken. De hersenen zullen groeien, gewicht en lengte nemen toe en er ontstaat meer spierkracht. Heb vertrouwen in de experimentjes, moedig je kindje aan en geef hem nieuwe uitdagingen.

Extra vitamines voor de ontwikkeling

Voor deze hele ontwikkeling van zo’n klein lichaampje zijn uiteraard de juiste voedingsstoffen nodig om elk onderdeel zo optimaal mogelijk te helpen ontwikkelen. Extra vitamine D en calcium voor de opbouw van sterke  botten  zijn een must.  Daarom krijgt een kindje vanaf 12 maanden het best groeimelk (bv. van Olvarit met de Complete Care formule). Groeimelk bevat extra ijzer om het immuunsysteem te ondersteunen , vitamine D en calcium helpen het beendergestel groeien en helpen bij de opbouw van sterke  botten  .

Waarom van 1 tot 3 jaar groeimelk

Een kindje van 1 jaar is nog te jong om hetzelfde voedingspatroon te volgen van volwassenen of grotere kinderen. Onder de 3 jaar hebben ze ook een heel andere hoeveelheid aan de essentiële stoffen nodig dan

ons. Je kindje leert tussen de 1 en 3 jaar ook hoe een gezonde en evenwichtige maaltijd eruit ziet. Deze (eerste) indrukken zijn belangrijk voor de gewoontjes van uw kind in zijn latere leven. Omdat elke leeftijd zijn eigen uitdagingen biedt, zijn er speciale groeimelken op de markt voor elke leeftijd. Ook groeimelk met smaakjes of op basis van soja (bijvoorbeeld van Olvarit) zijn te vinden in de winkelrekken.

Melk als basis

Koemelk is nog niet geschikt voor kindjes onder de 3 jaar. Vanaf de leeftijd van 12 maanden  wordt 500 ml groeimelk geadviseerd , als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…