Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Groene koffie, een echte superfood?

Camille
3 min read

We horen er steeds meer over en we hebben het dan over groene koffie. Zelfs de wereldberoemde dr. Oz prijst het middel aan in zijn talkshow. Volgens hem is het een ideaal afslankmiddel. Maar wat is  groene koffie nu precies en  kunnen we echt zeggen dat dit een superfood is?

Het ontstaan van groene koffie

Wanneer de koffiebonen worden geplukt dan zijn deze van nature grijsgroen van kleur. Als de bonen worden gebrand dan krijgen deze de karakteristieke donkerbruine tot zwarte kleur. Tijdens het branden treedt er een chemisch proces op waarbij meer dan achthonderd verschillende componenten de smaak en de geur aan de koffie geven. Aan de naam te zien zou je verwachten dat deze bonen de basis voor de groene koffie zijn, toch is dit niet het geval.

De groene koffie die je in de winkel kunt kopen heeft niets met deze bonen te maken. In het overgrote deel van de gevallen is het groene thee waarbij vele extracten zijn gebruikt. Dit kunnen dan capsules of poeders zijn. Deze stoffen die helpen je dan om gewicht kwijt te raken. Een aantal voorbeelden van deze extracten zijn guarana, gingseng, extract van groene thee en uiteraard het groene koffie-extract.

Groene koffie is wereldwijd zeer populair

In 2012 werd er een hierrond een onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen die dagelijks GCA gebruikten tweemaal zoveel gewicht verloren als de vrouwen die dit niet deden. GCA is de stof chlorogeenzuur en dit is toegevoegd aan groene koffie. Dit maakt het dat het wereldwijd een zeer populair middel is bij mensen die snel af willen vallen. Dit onderzoek werd gedaan bij zestien mensen waarvan acht het extract gebruiken.

 Er is ook een ander onderzoek bekend onder vijftig personen. Deze personen namen alleen het extract in en veranderden verder niets aan hun levensstijl. Het onderzoek liet zien dat deze personen allemaal minimaal vijf kilo afvielen. Het meest recente onderzoek komt uit 2014 en ook dit onderzoek is duidelijk in de conclusies. GCA zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt en dat je dus sneller gaat afvallen.

Voordelen GCA

Het extract GCA wat door middel van een poeder aan de groene koffie is toegevoegd heeft meer voordelen. Wij zetten deze voor je op een rij:

  • Het middel is makkelijk in te nemen door groene koffie te gebruiken.
  • GCA wordt wereldwijd geprezen om de goede prestaties die er bekend zijn.
  • Het extract verlaagt de kans op diabetes type 2 en ook op hart- en vaatziekten.
  • Door de groene koffie te drinken zal je minder snel last van tandbederf gaan krijgen.

Voldoende redenen dus om zelf de krachtige werking van groene koffie te gaan ervaren.

Win een Superfoods testpakket!

Wil je graag enkele superfoods uitproberen? Doe dan mee met onze wedstrijd van Superfoodshuis!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…