Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Groene smoothies voor beginners

Bram
2 min read

Dat smoothies erg gezond zijn wisten we al langer, maar wat zijn groene smoothies? Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren? Zoek dan niet langer, een groene smoothie is net wat je nodig hebt. En het is zelfs nog lekker ook!

Wat zijn groene smoothies?

De klassieke smoothie gemaakt van fruit kent iedereen wel. Het zijn die kleurrijke smeuïge verfrissende drankjes gemaakt van fruit uit de blender. Bij groene smoothies staan groenten centraal. Vaak worden bladgroenten, bieten, wortelen en selder gebruikt. Omwille van hun lekkere zoete smaak wordt er ook fruit aan toegevoegd. Door een groene smoothie te drinken krijg je onmiddellijk extra gezonde voedingsstoffen binnen.

Is een groene smoothie altijd groen?

Smoothies komen voor in verschillende kleuren. Wanneer het hoofdingrediënt ananas is krijgt je smoothie een knalgele kleur. Een smoothie met veel aardbeien zal een rode kleur hebben. Groene smoothies hebben groenten als belangrijkste ingrediënt. Denk maar aan groene smoothies gemaakt van spinazie. Een smoothie van rode bietjes zal echter een rode kleur krijgen. Toch noemen we deze smoothie nog steeds een ‘groene smoothie’!

Smoothies zijn gezond voor iedereen!

We moeten elke dag minstens twee stukken fruit en twee stukken groenten eten om gezond te zijn. Maar door groenten te koken gaan veel vitaminen en mineralen verloren. In een groene smoothie worden enkel rauwe groenten gebruikt. Hierdoor krijg je veel meer vitaminen en mineralen binnen. Je stofwisseling en hormoonhuishouding raken in balans en je voelt je al snel stukken gezonder.

Zijn groene smoothies lekker?

Groene smoothies zijn erg lekker, zeker als je weet hoe je ze het beste maakt. Wanneer je een groene smoothie maakt kan je enkele stukken fruit toevoegen voor de zoete smaak. In het begin gebruik je best iets meer fruit dan groenten. Na verloop van tijd kan je het fruit beginnen afbouwen.

Wanneer moet je een groene smoothie drinken?

Elke morgen een groene smoothie drinken is het gezondste. Je zal voelen dat je veel meer energie krijgt om aan je dag te beginnen. Door de extra vitaminen en mineralen krijgt je metabolisme een boost en zal je doorheen de dag sterker en fitter zijn.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…