Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handige sportapparaten voor thuis

Camille
3 min read

Geen tijd om te gaan sporten? Geen nood, er bestaan tegenwoordig tal van sportapparaten die je thuis makkelijk kan gebruiken. Of je nu betere buikspieren, armspieren of allerlei spiergroepen wilt trainen. De uitdaging is om het juiste materiaal te vinden waarmee je zo min mogelijk ruimte in beslag neemt én toch zo breed mogelijk kunt trainen.

Kettlebell

Een kettlebell ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke trainingen. Met een kettlebell kan je veel verschillende oefeningen doen. Hierbij train je voornamelijk je bovenlichaam. Denk hierbij aan de biceps, triceps en borstspieren. Maar niet alleen op kracht, ook op flexibiliteit en stabiliteit wordt er getraind. Eigenlijk sla je 3 vliegen in een slag, en dat is natuurlijk iets wat we allemaal graag doen. De kettlebal maakt het mogelijk om een gezond en krachtig lichaam te krijgen.

Pull-up bar

Met een pull-up bar of optrekstang, kan je ook verschillende spiergroepen tegelijk trainen. Deze stang kan je gemakkelijk aan een muur of plafond bevestigen om zo je dagelijkse training te complementeren. De Pull-Up of optrekken kan op verschillende manieren en hoe je het doet bepaalt welke spiergroep je het meest aanspreekt:

1. Onderhandse greep

Jezelf optrekken aan een stang met je handpalmen naar je toe maakt aanspraak op je biceps.

2. Bovenhandse greep

Je optrekken met je handpalmen van je af legt meer de nadruk op je onderarmen.

3. Brede greep

Jezelf optrekken met een brede greep zorgt ervoor dat je je brede rugspier flink aanpakt.

Let bij deze oefeningen telkens goed op je ademhaling. Adem in wanneer je jezelf optrekt, hou eventjes vast en adem langzaam uit terwijl je je laat zakken.

Halterset

Met een halterset kun je nagenoeg elke spiergroep trainen van je bovenlichaam. Het is een hele efficiënte manier van trainen, maar je moet ze natuurlijk juist hanteren. Als je de gewichten verkeerd gebruikt, wordt de kans op blessures groter. 

Slingtrainers

Een slingtrainer is een multifunctioneel sportapparaat voor een doeltreffende workout bij je thuis. Het kan gebruikt worden om afwisseling te brengen in je krachttraining. Slingtrainers bevorderen  de spieropbouw en zijn bovendien ook een aanvullend beweeglijkheid- en coördinatietraining. Dankzij het lage gewicht kan je slingtrainers makkelijk opbergen en overal mee naar toe te nemen.

Trainingsbank

Een trainingsbank is een onmisbaar toestel voor veel krachtsporters. Ook jij kan het makkelijk thuis gebruiken. Op de trainingsbank kan je tal van oefeningen zittend of liggend uitvoeren. Dit vergroot je trainingsmogelijkheden en kan je helpen om efficiënter te trainen of bepaalde spiergroepen op een nieuwe manier te stimuleren.

Je kan makkelijk eenvoudige oefeningen thuis doen met deze 5 bovenstaande sportapparaten. Je hebt geen excuus meer om voor geen gezonde levensstijl te kiezen, voor deze oefeningen hoef je zelfs je huis niet uit. Je kunt ze op ieder moment van de dag doen, ook wanneer je een volle agenda hebt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…