Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Help, rimpels! Zo ga je de veroudering van je huid tegen

5 min read

De tijd staat niet stil, en dat zie je helaas ook aan je huid. Vanaf een bepaalde leeftijd duiken rimpels en andere tekenen van huidveroudering onvermijdelijk op, maar wist je dat je heel wat kunt doen om je huid langer jong en gezond te houden?

Je huid door de jaren heen

Vanaf een bepaalde leeftijd, zo rond je dertigste, vallen bepaalde processen in je huid stil en neemt de aanmaak van collageen, elastine en andere belangrijke bouwstoffen in je huid drastisch af. Doorheen de jaren treden fijne lijntjes op en worden rimpels steeds meer zichtbaar, terwijl je huid stilaan dunner wordt en volume verliest.

Dat huidverouderingsproces valt helaas niet om te keren, maar je kunt het wél zo lang mogelijk uitstellen. Dat gebeurt grotendeels in de badkamer, door een verzorgingsroutine toe te passen die focust op de verjonging en vernieuwing van je huid.

Wat kun je doen om huidveroudering tegen te gaan?

Wondercrèmes die rimpels doen verdwijnen als sneeuw voor de zon bestaan helaas niet, maar met de juiste huidverzorging kun je je velletje wél verstevigen, egaliseren en fijne lijntjes en pigmentvlekjes doen vervagen. Bovendien versterk je je huidbarrière, waardoor je nieuwe rimpels kunt uitstellen.

 1. Reinig je huid dagelijks om make-upresten en vervuilende deeltjes te verwijderen. Dat is belangrijk in het huidverouderingsproces, aangezien oxidatieve stress je huidbarrière kan aantasten en zo veroudering in de hand kan werken.
 2. Exfolieer regelmatig om dode huidcellen te verwijderen, maar let op met klassieke korrelscrubs: ze kunnen je bovenste huidlaag beschadigen, waardoor je soms beter voor exfoliërende producten op basis van huidvriendelijke zuren (de zogenaamde AHA’s en BHA’s, bijvoorbeeld) kiest. Ze maken je poriën van binnenuit vrij zonder de huidbarrière te beschadigen.
 3. Gebruik eventueel een serum dat specifiek inwerkt op de behoeftes van je huid. Vitamine A (retinol), vitamine C (ascorbinezuur), ceramiden en peptiden zijn bijvoorbeeld echte krachtpatsers om veroudering tegen te gaan.
 4. Hydrateer ’s ochtends met een dagcrème die de opbouw van je huid ondersteunt. Smeer (ook in de winter) een SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen: dé nummer 1 oorzaak van huidveroudering.
 5. Een oogcrème met anti-age eigenschappen is geen overbodige luxe: de huid rondom je ogen is namelijk extra dun en gevoelig voor rimpels.
 6. Gebruik ’s avonds een nachtcrème die de herstelling van je huid stimuleert en stoffen bevat die de aanmaak van collageen een boost geven.
 7. Wil je nog een stapje verder gaan in je huidverzorging? Specifieke behandelingen bij een dermatoloog of opgeleid expert, een peeling bijvoorbeeld, kunnen diepe rimpels, expressielijntjes, verslapping en volumeverlies aanzienlijk verbeteren.

Effectieve anti-aging in een vegan jasje

Caudalie’s nieuwe lijn, Resveratrol-Lift, bevat producten met ingrediënten die je huideigen collageen boosten. Ze verstevigen en verjongen je huid door in te werken op alle huidlagen en bevatten een natuurlijk hyaluronzuur om je velletje te hydrateren. Resveratol, een krachtig ingrediënt uit de wijnstok, stimuleert ten slotte de proteïnen in de huid die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels effectief bestreden worden. Een fijne lijn voor je huid én zintuigen, want zowel de heerlijk geurende dagcrème, het serum, de oogcrème en nachtcrème smeren streelzacht uit.

Nog een aantal extra tips…

 • Eet gezond: wat je op het menu zet, zie je ook aan je huid. Te veel suiker en bewerkte voedingsmiddelen verhogen je insulinespiegel, wat een invloed heeft op de veroudering van je huid.
 • Stop met roken: goed voor je algehele gezondheid én de elasticiteit van je huid.
 • Let op met alcohol: niet alleen droogt het je velletje uit, maar het werkt ook veroudering in de hand.
 • Slaap voldoende:door 6 à 8 uur per nacht te slapen, krijgt je huid meer tijd om te herstellen, wat je huidkwaliteit ten goede zal komen. Een schoonheidsslaapje is zeker geen fabel!
Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…