Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hersenvoeding voor tijdens de examenperiode

Olivier
3 min read

Voor veel jongeren is de examenperiode de belangrijkste periode van het jaar. Gedurende de examens worden we blootgesteld aan veel stress en moeten we presteren wanneer het er echt op aankomt. Omdat wij maar al te goed weten hoe belangrijk het is dat je jouw examens haalt, hebben we diverse manieren opgezocht om jouw hersens optimaal te laten presteren.

Een zo’n hoog mogelijk cijfer halen kost namelijk veel hersenkracht. Deze tips geven jou net dat zetje om het maximale uit jezelf te halen.

Neem voldoende rust

Het klinkt waarschijnlijk wat onmogelijk middenin een examenperiode. Rust nemen, waarom zou je dat doen?

Er zijn veel redenen om voldoende rust in te plannen wanneer je hard aan het leren bent. Zelfs een kwartier rust nadat je twee uur geleerd hebt kan al helpen de prestaties op jouw examen aanzienlijk te verbeteren. Na deze korte pauze kan je vaak informatie beter opnemen. Ook zal je jouw aandacht beter kunnen verdelen zodat je precies leert wat het belangrijkst is.

Boost je intellect

Heb je ooit de film Limitless gezien? Dan weet je wel wat er allemaal mogelijk is met de middelen. Helaas is deze film gebaseerd op een fictief verhaal, er zijn echter veel opties om jouw intellect een energie boost te geven.

Van alle vitamines, geven Vitamine B6 en C de meeste energie af. Zo zorgt Vitamine B6 ervoor dat het zenuwstelsel goed werkt en dat je minder snel ziek wordt. Het heeft namelijk ook invloed op jouw immuunsysteem door de aanwezige aminozuren.

Vitamine C, de bekendste vitamine van het spectrum, fungeert als antioxidant en versterkt de opname van ijzer. Ook Vitamine C versterkt onze weerstand, wat tijdens de examenperiode bijzonder goed kan helpen. Want als je iets moet voorkomen, dan is het wel dat je ziek wordt.

Presteer ook op fysiek gebied

Als jij wilt dat jouw lichaam het de komende examenperiode kan volhouden, moet jouw lichaam zich goed kunnen herstellen na periodes van hoge inspanning. Het maken van een ingewikkeld examen hoort is een voorbeeld van hoge inspanning.

Om hiervan te herstellen, moet jouw lichaam voldoende eiwitten binnenkrijgen. Een element dat bekend staat als stimulator van de aanmaak van lichaamseiwitten, is magnesium.

Magnesium zorgt voor de extra opbouw van lichaamseiwitten en zorgen dat jouw lichaam alles aankan. Het maken van een examen vraagt al genoeg van een gemiddeld lichaam. Door het lichaam extra energie te geven, kom je veel makkelijker een stressvolle examenperiode door.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…