Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hij wil nog geen kinderen, wat nu?

Bram
4 min read

Als je biologische klok begint te tikken en je steeds meer behoefte krijgt aan een kind, kan het uitermate vervelend zijn als je partner hier anders over denkt. Zeker als je zelf een sterke kinderwens hebt en niets liever wil dan een kindje, is het belangrijk om het verschil in jullie kinderwens op de juiste manier aan te kaarten en op te lossen. Op deze pagina lees je enkele do’s en don’ts voor als jij al wel kinderen wil, maar je partner nog niet. 

Do’s 

Als je partner nog geen kinderen wil en jij niets liever wil dan een kindje, kun je volgende do’s hanteren om het probleem te verhelpen:

  1. Begin een goed gesprek. Pas als je goed praat met je partner, kom je erachter wat zijn wensen zijn met betrekking tot een kind en de toekomst. Misschien wil je partner wel kinderen, maar vindt hij het nu nog te vroeg. In dit geval kun je afspreken nog even te wachten. Het kan ook zo zijn dat je partner het liefst helemaal geen kinderen wil, of twijfelt over zijn gevoelens. In deze situaties is het tevens belangrijk om een goed gesprek te beginnen, zodat je weet waar je aan toe bent. 
  2. Vraag je partner waarom hij nog geen kinderen wil. Misschien heeft je partner wel angst of denkt hij de verantwoordelijkheid niet aan te kunnen. Ook kan het zo zijn dat je partner denkt dat een kind te duur is, of dat hij zijn vrijheid helemaal verliest door een kind. Als je inzicht hebt in zijn beweegredenen, kun je hier rekening mee houden en je partner gerust stellen. 
  3. Geef je partner de tijd. Als je partner aangeeft nog geen behoefte te hebben aan kinderen maar later wel kinderen te willen, is het belangrijk om je partner tijd te geven. Misschien komt hij zelf nog terug op zijn besluit of geeft hij na een jaar aan nu wel toe te zijn aan een kind. In dit geval is het probleem dan al opgelost. Wel is het belangrijk om altijd met elkaar te blijven communiceren, zodat het een open onderwerp blijft.
  4. Respecteer elkaars wensen. Jij moet respecteren dat je partner nog even wil wachten, maar hij moet ook respecteren dat je een kinderwens hebt. Door elkaar te respecteren, is de kans groter dat het probleem wordt opgelost en dat beide partijen tevreden zijn over deze oplossing. 

Don’ts

Naast enkele zaken die je wel kunt ondernemen als je partner nog geen kind wil en jij wel, zijn er ook enkele belangrijke zaken die je zeker niet moet doen als je partner aangeeft nog niet klaar te zijn voor een kind. Dit betreft de volgende don’ts:

  1. Er haast achter zetten. Zoals al eerder vermeld, is het belangrijk je partner de tijd te geven. Door steeds aan te dringen op een kind en aan te geven dat je haast hebt, wordt zijn kinderwens niet groter. Hier krijg je juist alleen maar ruzies en zelfs relatieproblemen van.
  2. Er steeds over blijven praten. Door steeds het onderwerp aan te halen, wordt je partner helemaal gek. Hij heeft aangegeven nog geen kinderen te willen en er nog over na te denken, maar dit wil niet zeggen dat je ieder moment van de dag moet aangrijpen om over jouw kinderwens te praten. Hierdoor zal zij mening niet bepaald positief beïnvloed worden
  3. Stiekem zwanger worden. Er zijn vrouwen die stiekem zwanger worden om hun kinderwens op te dringen, maar dit is zeker geen goede optie. In sommige gevallen zijn mannen meteen verliefd op het kindje dat uit de stiekeme zwangerschap voortkomt, maar dit is niet altijd het geval. In sommige gevallen resulteert het tot een afstandelijke vader of zelfs tot een verbroken relatie. Blijf daarom altijd communiceren met je partner
Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…