Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe droog haar verzorgen tijdens de winter?

Bram
4 min read

In de winter hebben meer vrouwen last van dor, droog haar. Dit komt omdat de koude buitentemperaturen ons haar uitdrogen, waarbij er minder vocht in het haar zit en het haar er droger en futlozer uit ziet. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je haar er ook in de winter mooi uit ziet? Dat lees je in dit artikel. Zo lees je in dit artikel vijf belangrijke tips voor minder droog haar in de winter, zodat je er ook in de winter op en top bij loopt. 

Tip 1: was je haar niet te vaak

Deze tip is niet alleen goed voor in de winter, maar kan ook droog zomer-, lente- of herfsthaar veel mooier maken. Als je je haar te vaak wast, worden de natuurlijke oliën uit het haar namelijk weggespoeld. Deze natuurlijke oliën zorgen ervoor dat je haar er niet droog en dor uit ziet en goed aanvoelt. Was je je haar te vaak, dan wordt je haar dus automatisch droger. Zeker in de winter, als de koude temperaturen het haar snel uitdrogen, is het dan ook aan te raden om je haar niet te vaak te wassen. Twee tot drie keer in de week is meer dan voldoende, slechts één keer per week is zelfs nog beter. 

Tip 2: verzorg je haar met een goede conditioner

Een conditioner zorgt ervoor dat je haar nog beter verzorgd wordt. Door na het gebruiken van shampoo conditioner in je haar aan te brengen en dit enkele minuten goed in te laten trekken, wordt je haar extra goed verzorgd tegen het koude winterweer. Spoel de conditioner vervolgens uit met koud water en je haar wordt nog beter verzorgd.

Tip 3: gebruik eens per week een haarmaskertje

Haarmaskertjes zorgen ervoor dat je haar extra olie toegediend krijgt, waardoor het minder dof en droog is. Zeker in de winter, als veel vrouwen last hebben van droog en dor haar, is het aan te raden om eens per week een maskertje te gebruiken voor je haar. Op deze manier wordt je haar voor de rest van de week optimaal verzorgd en ziet je haar er mooier en gezonder uit. 

Tip 4: gebruik een muts of pet om je haar te beschermen tegen de kou

Niet alleen je handen hebben bescherming nodig tegen de kou: ook je haar kan wel wat extra warmte gebruiken als je het koude winterweer in gaat. Gebruik een muts of pet om je haar te beschermen en je merkt vanzelf dat je haar er minder droog en dor uit ziet. Neem daarom altijd een muts of pet mee in je tas en je kunt deze gebruiken wanneer je denkt een pet of muts nodig te hebben. 

Tip 5: ga nooit met nat haar naar buiten

Als je het gewend bent om ’s ochtends te douchen en hierna je haar nooit föhnt, kan het misschien lastig zijn om deze tip op te volgen. Echter, in de winter is het echt niet verstandig om met nat haar de deur uit te gaan. Probeer je haar dus de avond ervoor te wassen of was je haar wel in de ochtend, maar droog het goed voor je de deur uit gaat. Als je je haar in de ochtend wast en met nat haar naar buiten gaat, droogt je haar namelijk veel sneller uit en kan het zelfs bevriezen. Daar komt nog bij dat je gezondheid op deze manier ook gevaar loopt, omdat je sneller verkouden kan worden als je met nat haar de deur uit gaat. Probeer je ritueel dan ook aan te passen en was je haar op een ander moment.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…