Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kun je gezonder eten zonder ook maar even je best te doen

Anja
2 min read

De meeste mensen willen wel gezonder leven, maar hebben simpelweg geen zin of tijd om echt aan hun gezondheid te werken. Heb jij ook geen zin of tijd om je gehele eetpatroon om te gooien, maar wil je wel gezonder eten? Lees dan in dit artikel hoe je dit eenvoudig kunt doen met drie praktische tips.

Eet niet te veel

Dit klinkt misschien logisch, maar veel mensen komen simpelweg aan omdat zij te veel eten. Neem drie maaltijden per dag, eet iedere twee uur een kleine snack en neem nooit te grote porties. Heb je moeite met het eten van kleinere porties bij het avondeten? Gebruik dan een kleiner bord, want dan lijkt je bord alsnog vol en voorkom je dat je te veel eet.

Eet niet te weinig

Dit klinkt misschien weer raar, maar naast te veel eten is het ook niet goed om te weinig te eten. Eet je te weinig, dan komt de stofwisseling niet goed op gang en dit betekent weer dat je datgene wat je wel eet niet goed verbrandt. Let er dus niet alleen op dat je niet te veel eet, maar neem ook zeker niet te weinig. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je nooit een maaltijd overslaat en ook zeker niet vergeet te ontbijten.

Let op wat je drinkt

Ben je een groot liefhebber van frisdrank, vruchtensappen en andere zoete drankjes? Dan is het beter om jouw drankjes te vervangen met water, thee of koffie. Je mag wel een glas frisdrank per dag, maar het drinken van te veel zoete drankjes zorgt voor een ongezonde leefstijl en overgewicht. Probeer daarnaast niet te vaak alcohol te drinken, want hier zitten ook veel calorieën in. Neem alleen alcohol in het weekend en je verliest gemakkelijk een paar kilo’s per maand door de alcoholische dranken doordeweeks te laten staan.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…