Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe verandert je slaappatroon als je kindjes krijgt?

Anja
2 min read

Jullie krijgen een kindje, misschien wel het mooiste moment uit jullie relatie. Maar daar komen natuurlijk ook lastige dingen bij kijken. Een goede nachtrust zit er waarschijnlijk een tijdje niet in. Hoe verandert je slaappatroon als je een kindje krijgt?

De eerste maanden na de bevalling

De eerste paar maanden worden baby’s ’s nachts na een paar uur nog wakker omdat ze honger hebben. Reken dus in het begin niet op een complete nacht slaap. Er zijn verder geen tips om hier wat aan te doen, alle baby’s doen dit. Als het kind ouder wordt kan het stapje bij stapje langere slaapsessies maken. Geduld is een schone zaak!

Wanneer je kindje tussen 5 en 10 maanden is

Na een maand of 5 zal je zichtbare verbeteringen zien en slaapt een baby gemiddeld acht tot 10 uur ’s nachts. Eindelijk weer volle nachten slapen!

Rond de negende of tiende maand zal een kind voor het eerst gaan dromen. Hij zal hierdoor ’s nachts mogelijk wat onrustiger gaan slapen. Ook als het kindje overdag veel te verwerken heeft (spannende belevenissen als leren kruipen, of veel prikkels in de vorm van lawaai en onrust) kan hij ’s nachts onrustiger slapen of moeilijker in slaap vallen.

Algemeen tijdens het 1ste jaar

Het eerste jaar zal voor jullie dus vooral bestaan uit onrustige nachten en veel middagdutjes maar het is het meer dan waard!
Overigens zijn er veel baby’s die ook na hun eerste levensjaar nog problemen ondervinden met ‘doorslapen’, ieder kind is namelijk verschillend.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…