Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoeveel water moet ik dagelijks zeker drinken?

Olivier
2 min read

We weten allemaal dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. Maar hoeveel water moet je nu precies drinken per dag? Vele mensen zijn bekend met het advies 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken. Een andere manier om erachter te komen hoeveel water je per dag moet drinken is gebruik te maken van de volgende formule: 0,03 x je lichaamsgewicht = jouw dagelijkse hoeveelheid drinkwater. 

Vocht is belangrijk

Vocht is belangrijk voor je lichaam, omdat het onder andere je lichaamstemperatuur regelt, je darmen helpt om hun werk goed te doen en het zorgt voor de transportatie van voedings- en afvalstoffen door je lichaam. Naast dit bestaat ons lichaam voor maar liefst 60% uit vocht, het is dus essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam.

Een mens verliest gemiddeld 2 liter vocht per dag. Dit gebeurt onder andere door zweten, ademhalen en naar het toilet gaan. Onder normale omstandigheden is het dus goed om 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken.

Gevolgen van te weinig drinken

Wanneer je te weinig drinkt, kun je last krijgen van uitdrogingsverschijnselen, dit is slecht voor je hart en je gezondheid in het algemeen. Teveel water drinken achter elkaar is ook niet goed voor je lichaam. Je nieren kunnen zo’n driekwart liter water per uur verwerken. Zorg dus voor een goede balans!

Onder sommige omstandigheden is het verstandig meer te drinken dan normaal. Wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, of wanneer je intensief sport, is het belangrijk om tenminste 3 liter water op een dag te drinken.

Ook nu, in de zomer, is het belangrijk om meer water dan normaal te drinken. Drink tenminste 1 glas water per uur, zo houdt je de vochtbalans in je lichaam op peil.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…