Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hospitalisatieverzekering, zinvol?

Camille
3 min read

Het mag wel duidelijk zijn dat het hebben van een hospitalisatieverzekering een goede zaak is. Het kan o.a. onvoorziene financiële risico’s indekken. De geneeskundige verzorging wordt duurder en een ongeluk kan snel gebeurd zijn.

15% van de bevolking

Ruim 15% van de bevolking moet wel eens naar het ziekenhuis. De supplementen voor een eenpersoonskamers, de ingreep zelf, bijkomende onderzoeken of de nazorg kan je factuur hoog doen oplopen. De hospitalisatieverzekering betaalt in de meeste gevallen de kosten terug die de verplichte ziekteverzekering niet terugbetaalt. Dit geldt zowel in België als in het buitenland.

Niet alleen zinvol bij tegenvallers

Onaangename verrassingen kunnen ieder moment opduiken. Een goede dekking bij een hospitalisatieverzekering is dan zeker een verademing. Gelukkig is een hospitalisatieverzekering niet alleen zinvol bij tegenvallers. Ook bij een fijne gebeurtenis zoals een geboorte of een onschuldige ingreep kunnen er een hoop onvoorziene kosten gedekt worden.

Ondersteuning aan huis

Een thuisoppas kan in geval van plotselinge ziekenhuisopname (bijvoorbeeld voor een bevalling) prima ondersteuning bieden. Hier kan 24 uur per dag een beroep op worden gedaan via de bijstandscentrale ‘Kinderoppas’. In geval van een ziekenhuisverblijf van meer dan 2 dagen is het mogelijk dat er een kinderverzorgster aan huis op de kinderen komt passen. (Hier geldt wel een max. van 3 dagen bij een bevalling en  max. 3 kinderen tussen 3 maanden en 14 jaar oud.) In situaties waarbij beide ouders/verzorgers plotseling naar het ziekenhuis moeten, kan dat een uiterst welkome ‘vangnet’ betekenen.

Ruime terugbetalingen

De dekking houdt ruime terugbetalingen in tot wel €16.000 per jaar, per verzekerde op diverse kosten.  Dit geldt voor dag hospitalisatie, ziekenhuisopnames in het buitenland, honoraria, geneesmiddelen, verzorging etc. Dat zijn in ieder geval een hoop zorgen minder! Een hospitalisatieverzekering biedt wat dat betreft een hoop meer zekerheid en mogelijkheden. Dat maakt het maken van belangrijke keuzes een stuk minder ingewikkeld.

Tegemoetkomingen

De vele voordelen zijn talrijk. Omdat de menselijke behoefte voorop staat, kan er altijd gerekend worden op de beste zorg. Zelfs tot 30 dagen na een ziekenhuisopname. Op de meeste kosten die niet door de verplichte ziekteverzekering worden terugbetaald, kun je zowel in België als in het buitenland interessante tegemoetkomingen verwachten. Onvoorziene medische kosten kunnen flink oplopen. Het is niet fijn om de gevolgen daarvan te moeten ondervinden, zeker als er interessante opties worden aangeboden. Blijf daarom goed geïnformeerd over de mogelijkheden, om financiële risico’s zoveel mogelijk te kunnen beperken. Een hospitalisatieverzekering is zinvol voor jong en oud, en je kan je op elke leeftijd erbij aansluiten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…