Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hyaluronzuur: wat doet het met je huid en hoe gebruik je het?

4 min read

Hyaluronzuur is een ingrediënt dat je in steeds meer beautyproducten ziet opduiken. En dat is niet zonder reden, want deze krachtpatser doet je huid goed en geeft je een mooie, gezonde glow. Wat de voordelen zijn en hoe je ’t precies gebruikt? Dat lees je hier!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een huidvriendelijk ingrediënt waar beautyliefhebbers en dermatologen bij zweren. Het is een stof die van nature aanwezig is in je lichaam: in je gewrichten bijvoorbeeld, waardoor je soepel kunt bewegen. Maar ook in je huid is het een belangrijk element, want het staat bekend om vocht aan te trekken én vast te houden, om je velletje als het ware op te vullen en er mooi vol te laten uitzien.

De voordelen van hyaluronzuur

Helaas neemt het hyaluronzuurgehalte af naarmate je ouder wordt. Je huid kan minder goed haar vochtbalans op peil houden, waardoor de stevig- en soepelheid van je huid (deels) verloren gaat. Net daarom is het is één van de meest populaire en beste ingrediënten die je in verzorgingsproducten kunt terugvinden: het onttrekt vocht uit de omgeving en vult vervolgens het vochtgehalte in je huid aan, waardoor rimpels en fijne lijntjes vervagen en je huid er langer jong en gezond uitziet. Bovendien versterkt het je huidbarrière en heeft het een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Kort gezegd: hyaluronzuur heeft hydraterende én anti age-eigenschappen die wonderen kunnen verrichten!

Zo gebruik je het

Hyaluronzuur is een ingrediënt dat je skincareroutine kan versterken. Je vindt het terug in crèmes, serums, maskers en zelfs reinigers. Zo gebruik je het:

  1. Reinig je huid mild maar grondig om ervoor te zorgen dat je verzorgingsproducten beter worden opgenomen.
  2. Aangezien hyaluronzuur vocht uit de omgeving haalt, breng je je product met hyaluronzuur best aan op een huid die lichtjes vochtig (maar niet nat) is. Vlak na het reinigen, een douche of het gebruik van een gezichtsspray, bijvoorbeeld.
  3. Gebruikte je een serum? Breng dan meteen nadien nog een hydraterende crème aan, zodat je het product insluit en volledig z’n werk kan laten doen.

Vegan collageen + hyaluronzuur = topcombinatie!

Het Franse verzorgingsmerk Caudalie bracht onlangs een gloednieuwe lijn uit, Resveratrol-Lift, met hyaluronzuur als één van de steringrediënten. Zowel de dagcrème, het serum, de oogcrème en de nachtcrème smeren streelzacht uit en zorgen voor een effectieve anti-aging volgens een drievoudige werking: een volledig veganistische collageenbooster verstevigt je velletje door in te werken op alle huidlagen, terwijl een natuurlijk hyaluronzuur je huid zichtbaar voller maakt. Resveratrol uit de wijnstok stimuleert ten slotte de proteïnen in de huid die ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels effectief bestreden worden. Het beste uit de natuur, voor een extra fijne en doeltreffende verzorgingsroutine!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…