Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is een traplift iets voor mij?

Camille
3 min read

Word je een dagje ouder en blijf je toch graag in je eigen huis wonen? Misschien is een traplift iets voor jou. Moderne elektrische trapliften zijn op maat gemaakte stoelen die via rails een makkelijke verbinding tussen verschillende verdiepingen maken. Zo krijg jij je mobiliteit en zelfstandigheid terug. Een traplift kost minder dan een verbouwing of een lift en je kan langer in je eigen huis wonen.

Een traplift is veilig

De aankoop van een traplift is een investering, maar je krijgt er veel voor in de plaats. De traplift helpt je om op een veilige manier de bovenverdieping van je huis te gebruiken. Als je ouder wordt kan de trap in je huis een waar obstakel worden. De angst om te vallen is bij vele ouderen dan ook groot. Een traplift geeft je de veiligheid en het comfort dat je nodig hebt om in je eigen huis te kunnen blijven wonen.

Je verhoogt je zelfstandigheid

Onafhankelijkheid is iets waar veel jonge mensen niet aan denken. Als je ouder wordt wil je lichaam soms niet meer goed mee. Iets naar boven dragen kan dan plots een gevaarlijke opdracht worden. Boodschappen, een wasmand, boeken… het kan allemaal makkelijk naar boven getransporteerd worden met de traplift. Zo ben jij minder afhankelijk van de mensen rondom je en kan je langer zelfstandig leven.

Trapliften zijn comfortabel en gemakkelijk

Trapliften komen in twee uitvoeringen: recht naar beneden of gebogen. Ze kunnen dus in elke type huis geplaatst worden. Ook ouderen die wel nog de trap gebruiken kunnen genieten van het comfort van een traplift. Een traplift is gemakkelijk en de snelheid wordt door gebruikers beschreven als “juist goed”.

Een snelle plaatsing

Een traplift wordt altijd op maat gemaakt. Als je traplift klaar is kan deze snel geplaatst worden, dat duurt maar enkele uren. Zo kan je snel genieten van je extra mobiliteit in je eigen huis.

Vermijd verbouwingen met een traplift

Soms kiezen mensen ervoor om hun woning te verbouwen zodat ze er langer in kunnen leven. De slaapkamer en badkamer moeten dan naar het gelijkvloers verhuizen. Dit zijn meestal grote verbouwingen waar een hoog prijskaartje aan vast hangt. Op die manier wordt niet alleen een volledige verdieping niet meer gebruikt, de meeste woningen zijn ook niet groot genoeg om alle woonfaciliteiten beneden te plaatsen.

Het plaatsen van een traplift is dan een logische keuze. Het kost minder dan grote verbouwingen, het duurt maar één dag om het te instaleren en je kan je volledige woning blijven gebruiken.

Maak gebruik van de Vlaamse aanpassingspremie

Dit is een premie voor 65-plussers die hun woning wensen aan te passen aan de noden van het ouder worden. Concreet wil dit zeggen dat je je woning toegankelijker maakt waardoor je langer zelfstandig kan blijven wonen. Je kan de premie aanvragen als je een traplift koopt. Het bedrag van de Vlaamse aanpassingspremie bedraagt 50% van de kostprijs. Er is echter wel een maximumbedrag van 1.250 euro ingesteld. Als je kans wil maken op de Vlaamse aanpassingspremie dan mag je inkomen niet hoger zijn dan 29.600 euro. De woning die je wil aanpassen moet tevens je hoofdverblijfplaats zijn.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…