Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Traplift kopen? Vergelijk verschillende aanbieders

Gezond.be
3 min read

Geschreven met input van TrapliftenVergelijken.be.

Een traplift is al langere tijd verkrijgbaar, maar lijkt een steeds populairder product te worden. Dit heeft mede te maken met een belangrijk ontwikkeling momenteel: de toename van het aantal ouderen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel ouderen voorlopig nog zal toenemen. Deze ontwikkeling, die hoogstwaarschijnlijk voor lange tijd zal aanhouden, heeft de markt grotendeels beïnvloed. 

Trapliften zijn een prachtige toevoeging in huis voor personen die minder te been zijn, ouder zijn of moeite hebben met traplopen. De traplift maakt het namelijk mogelijk om zittend de volgende verdiepingen in het huis te bereiken. Maar hoeveel kost zo’n traplift?

Afhankelijk van de trap

Hoe lastiger de taak, hoe duurder de handeling zal zijn. Deze rekensom komt regelmatig voor in het bedrijfsleven en helaas ook bij de plaatsing van een traplift. Hoe lastiger de vorm, bocht of lengte van jouw trap is, hoe duurder de plaatsing van een traplift zal kosten. 

Een gemiddelde prijs

Ondanks dat de verschillende trapliften behoorlijk van elkaar kunnen afwijken in prijs, is het uiteraard altijd mogelijk om een gemiddelde prijs vast te stellen voor het product. Zo kun je er bij een traplift vanuit gaan dat je gemakkelijk zo’n €5.000,- euro kwijt zal zijn. Een traplift voor een rechte, simpele trap begint al bij een prijs van €3.000,- euro. Indien de trap meerdere bochten heeft, kan de prijs zomaar stijgen tot €6.500,- euro. De wenteltrap is absoluut het duurste als het gaat om de bevestiging van een traplift. 

Conclusie

Kortom, er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de traplift prijs. Hieronder geven wij een korte lijst met de belangrijkste factoren:

  • Vorm van de trap
  • Lengte van de trap
  • Het aantal verdiepingen
  • Het type traplift
  • Soort traplift (nieuw, gebruikt of huur)
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…