Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom kiezen voor een serviceflat?

Camille
3 min read

Veel 55+’ers die nog wel zelfstandig kunnen wonen, hebben toch vaak wel behoefte aan wat extra steun en aanpassingen in de woning, waardoor deze leefbaarder wordt. Zeker wanneer je lichamelijk gezien minder capabel bent is het fijn als je alle dagelijkse dingen in huis nog wel gewoon kunt doen. In dit geval is het een optie om allerlei aanpassingen aan te brengen aan het huis dat je al hebt.

Hierbij moet je wel rekening houden met zeer hoge kosten, en met het feit dat je huis misschien alsnog een trap of lastige drempels zal hebben. Nu kun je ervoor kiezen om je gehele huis om te laten bouwen, maar in veel gevallen is het rendabeler en praktischer om meteen te verhuizen naar een woning die al voldoet aan al jouw behoeften. Zo heb je in één keer alle aanpassingen die je nodig hebt en een uitermate veilig leefmilieu.

Veel mensen zeggen na verhuisd te zijn naar een dergelijke flat een veel comfortabeler leven te leiden waarin ze zich meer op hun gemak voelen. Op het moment dat je niet telkens moeite hebt met allerlei simpele, alledaagse dingen, word je ook niet steeds herinnerd aan lichamelijke gebreken.

Wat is een serviceflat?

Misschien vraag je je af wat een serviceflat precies inhoudt. Een serviceflat is een flat met allemaal afzonderlijke appartementen, die zo zijn ingesteld dat het, ook met lichamelijke beperkingen of aandoeningen, nog heel makkelijk is om je hierin te bewegen en je dagelijkse dingen te doen. Zo zijn er vaak leuningen geïnstalleerd in de douche, zijn er geen drempels of lastige trappen, zijn kasten op de juiste hoogte zodat je niet hoeft te bukken of op je tenen hoeft te gaan staan, en ga zo maar door. Ook is er gezorgd voor een goede alarminstallatie. Maar dit is alleen nog maar de praktische kant van een serviceflat. Een ander voordeel van dergelijke woningen, is het feit dat je in veel gevallen gebruik kunt maken van services zodat je met allerlei dingen geholpen kunt worden. Bovendien worden er vaak evenementen georganiseerd, zodat ook gezelschap niet zal ontbreken.

Kies jouw soort serviceflat

Per persoon kan het nogal verschillen wat je zoekt in een serviceflat. De een zoekt het vooral in de gezelligheid en de evenementen, en de ander zal juist meer zijn van de luxevoorzieningen als een wellnesscentrum, een zwembad, een schoonheidssalon en dergelijke. Per serviceflat verschilt het natuurlijk behoorlijk wat er wordt aangeboden en wat je ervoor betaalt. Het is belangrijk dat je kiest voor een omgeving waar jij je thuis voelt.

Iets leuks aan een serviceflat is het feit dat het hier heel gemakkelijk kan zijn om contacten te onderhouden met medebewoners. Daarom is het misschien slim om van tevoren te bekijken in hoeverre bewoners in de serviceflat van jouw keuze onderlinge contacten onderhouden en in hoeverre er dingen samen worden gedaan.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…