Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is je kind klaar voor een broertje of een zusje?

Bram
2 min read

Wat moet het heerlijk zijn om de eerstgeborene te zijn. Al die aandacht van mama en papa helemaal voor jou alleen. Maar dan komt daar plots een broertje of een zusje bij… Met deze tips wordt de komst van een broertje of een zusje een groot feest.

1.Betrek je kind bij de zwangerschap

Probeer de nieuwsgierigheid van je kind te prikkelen. Laat het voelen aan je buik en betrek het bij alles wat met de nieuwe baby te maken heeft. Iets oudere kinderen kan je vertellen over hun eigen geboorte.

2.Geef je kind veel aandacht

Als je moet zorgen voor een kleine baby is het normaal dat je kind wat minder aandacht krijgt. En dat is niet altijd slecht, je kind zal leren om te delen en te wachten. Probeer je kind te betrekken bij de verzorging van je baby. Je kind kan bijvoorbeeld de haartjes wassen of de handdoek brengen. Vertel je kind hoe goed het je helpt en hoe dankbaar je bent.

3.De geboorte is een feest, ook voor je oudste kind

Als je bevallen bent gaat alle aandacht naar je baby. Iedereen wil je baby vasthouden en het wordt overstelpt met pakjes. Zorg ervoor dat je oudste kind ook een geschenkje krijgt, het is feest voor iedereen!

4.Laat zien dat je je kind graag ziet

Als je kind beseft dat het nog altijd graag gezien wordt zal alles wel weer goed komen. De nieuwe baby zal dan niet langer een rivaal zijn en een nieuw vriendje worden.

5.Geef je kind tijd

Het is een zware les om te leren dat je niet altijd alle aandacht kan krijgen. Dit is dan ook een eerste kleine stap naar zelfstandigheid. Een beetje boosheid en frustratie is in deze periode niet meer dan normaal. Stel voor je kind duidelijke grenzen en heb vooral geduld.

 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…