Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je wimpers reinigen: zo pak je het aan

4 min read

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de vrouwen hun mascara maar liefst drie dagen laat zitten. Met een gezicht vol make-up gaan slapen, is nochtans absoluut af te raden. Doe je dat vaak, dan is de kans groot dat je vroeg of laat te kampen krijgt met infecties of huidproblemen. Een domme, kleine infectie kan al grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Dagelijks de tijd nemen om je te demaquilleren is dus de boodschap.

Dagelijks ritueel

Akkoord, een fikse laag donkere mascara op je wimpers vergroot je ogen en accentueert je blik. Lange, volle wimpers zijn mooi maar je wimpers hebben ook een functie. Samen met je oogleden voorkomen ze dat er stofdeeltjes in je oog terechtkomen.

Mascara beschadigt je wimpers niet als je dagelijks de tijd neemt om je ogen grondig te demaquilleren. Gaan slapen met make-up of je te wild ontschminken kan je wimpers en je oogleden aantasten waardoor ze hun functie niet langer optimaal kunnen uitvoeren. Je draagt er dus maar beter zorg voor. Wij geven je twee tips die je helpen bij het dagelijks reinigen van je wimpers.

1.     Amandelolie

De meesten weten dat amandelolie een natuurlijk middeltje is om de huid diep te reinigen. Weinigen weten echter dat amandelolie ook de wimpers reinigt en voedt. Breng een kleine hoeveelheid aan op een proper mascaraborsteltje. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers en breng de amandelolie aan zoals je mascara zou aanbrengen. Een ideale tip voor zij die gevoelige oogleden hebben aangezien amandelolie volledig vrij is van parfum. Indien er parfum in een verzorgingsproduct aanwezig is, kan die een waas achterlaten op je oogleden en een barrière vormen tussen je huid en dag- of nachtcrème die je aanbrengt.

Reinig je borstel

Let er wel op dat je het borsteltje nadien schoonmaakt zodat alle bacteriën verwijderd zijn. Idealiter vul je wekelijks een kom met lauwwarm water en spoel je je borsteltje af met een draaiende beweging. Hou de borstel vervolgens onder een waterstraal. Is die helder? Dep het borsteltje dan droog met keukenpapier. Merk je op dat er toch nog make-uprestjes zichtbaar zijn? Keer dan terug naar de vorige stap. Deze techniek kan je trouwens gebruiken voor al jouw make-upborstels.

2.     Zachte oogpads

Reinig je ogen elke avond met een zachte oogpad, zelfs als je geen make-up op hebt. Kamillosan Ofta is een doordrenkt kompres op basis van kamille dat je oogleden en wimpers optimaal reinigt. De kamille-extracten hebben een verzachtend effect op je ogen en werken ontstekingsremmend. Verder helpt Kamillosan Ofta ook bij het verwijderen van make-up en houdt het je ogenleden soepel. Alles wat je oogleden en wimpers nodig hebben zit met andere woorden verborgen in deze kompressen.

Deppen

Belangrijk is dat je niet wrijft met de pads maar voorzichtig dept. De huid rond je ogen is erg fragiel waardoor je snel schade berokkent. Hou de pad gedurende twintig seconden op je gesloten oogleden zodat de extracten hun werk kunnen doen. Heb je mascara op? Dep dan eerst naar beneden, draai de oogpad en wrijf nog eens naar boven. Zo kan je ook de mascara die aan je onderste wimpers plakt verwijderen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…