Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je wordt wat je eet: eerste 1000 dagen bepalend voor latere gezondheid!

Camille
3 min read

Op woensdag 28/10/2015 was Gezond.be aanwezig op de persconferentie van Nutricia. Met de nieuwe bedrijfsnaam 'Nutricia Early Life Nutrition' zet het bedrijf zijn gewijzigde focus kracht bij.

De eerste 1000 dagen

Nutricia Early Life Nutrition Benelux gaat zich volledig toeleggen op het stimuleren van gezonde voeding en eetgewoonten in de eerste duizend dagen van het leven. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voeding in de periode van conceptie tot de tweede verjaardag bepalend is voor de gezondheid op latere leeftijd. Het voedingsbedrijf gaat al haar producten afstemmen op de voedingsbehoeften in de eerste duizend dagen en zal haar kennis over het onderwerp delen met ouders, gezondheidsprofessionals en onderzoekers.

20% genen, 80% omgevingssfactoren

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze gezondheid voor maximaal 20% wordt bepaald door onze genen en voor minstens 80% door wat we eten en doen. Alles wat je doet en eet in de eerste duizend dagen – van conceptie tot de tweede verjaardag – maakt een verschil voor de rest van je leven. Het is tijdens die cruciale fase dat we het meeste groeien en onze hersenen en andere organen zich ontwikkelen.

Uit een recent onderzoek van Nutricia blijkt dat ongeveer twee derde van de Belgische en Nederlandse moeders denkt dat vooral de genen een invloed hebben op onze latere gezondheid. Bovendien zien ze vandaag dat helaas veel kinderen een onevenwichtig eetpatroon hebben.

Voeding speelt belangrijke rol

Als voedingsexpert wil Nutricia in nauw overleg met haar partners en andere belanghebbenden werken aan de bewustwording van de rol van voeding in die eerste duizend dagen. Voor ouders biedt Nutricia haar Kindervoedingsservice aan, waar zij terecht kunnen met alle vragen over voeding tijdens de zwangerschap en voor baby’s en peuters. Een professioneel team van diëtisten en voedingsdeskundigen krijgt er per jaar 80.000 vragen van moeders en vaders.

“Vandaag stellen wij onze vernieuwde focus en onze nieuwe bedrijfsnaam voor,” zegt Céline Levointurier (zie foto). “Wij willen er zijn voor Belgische en Nederlandse ouders, om hun kind de best mogelijke start te geven. Dat leggen wij vast in ons Nutricia manifesto, ondertekend en uitgedragen door al onze medewerkers in de Benelux.”

R & D – centrum van Nutritia Early Life Nutrion in Utrecht

Wil je hier graag meer over weten? Klik hier en Nutrita Early Life Nutrition helpt je graag verder. »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…