Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kan je plaatselijk buikvet verbranden?

Bram
3 min read

Wat je ook doet, die hardnekkige kilootjes aan je buik lijken maar niet te verdwijnen. Is het eigenlijk wel mogelijk om alleen buikvet te verbranden?

De gouden regel om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden begint bij je hele lichaam. Helaas is het niet mogelijk om alleen maar buikvet te verbranden. Je lichaam heeft vetreserves opgebouwd op verschillende plaatsen: je buik, je heupen en je dijen. Soms lijkt het alsof je buik extra goed bedeeld is geweest en ben je die kilootjes liever kwijt dan rijk. Toch moet je om buikvet aan te pakken je hele lichaam onder handen nemen. Je kan immers niet kiezen waar het vet als eerste zal verdwijnen.

Extra slaap voor een platte buik

Slapen voor een platte buik? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het van belang  een goede nachtrust niet te onderschatten. Als je te weinig slaapt treedt het overlevingsmechanisme van je lichaam in werking. Je lichaam zal het voedsel dat je eet proberen om te zetten in nog méér vetreserves. En dat is echt niet de bedoeling natuurlijk!

Je bent wat je eet

Van gezonde voeding word je mooier, dat is wetenschappelijk bewezen. Je metabolisme verhoogt en je hormoonhuishouding geraakt in balans. Dat zorgt ervoor dat je fitter wordt en meer buikvet verbrandt. 

Hoe zou je er willen uitzien?

Probeer je eens voor te stellen hoe je er zou willen uitzien. Hoe zou je je dan voelen? Hou dit beeld vast en denk er elke dag eens aan. Dit is een visualisatie oefening die ervoor zorgt dat je je doelen makkelijker kan volhouden.

Door te sporten verdwijnt je buikvet sneller

Door voldoende te bewegen verbrand je vet in je lichaam, ook buikvet. Waar het vet als eerste zal verdwijnen is niet te voorspellen. Maar je mag er zeker van zijn dat je buikvet vroeg of laat ook aan de beurt is!

Probeer voldoende te drinken

Water is je beste vriend als je buikvet wil verbranden. Het zorgt ervoor dat je metabolisme hoger wordt. Een verhoogd metabolisme zorgt ervoor dat buikvet sneller verbrand wordt. Verder zorgt water ervoor dat je minder honger hebt gedurende de dag. Door veel water te drinken krijg je minder calorieën binnen en dat is goed om extra buikvet te voorkomen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…