Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kenmerken van koppels die “goed ruziën”

Anja
2 min read

Ruzie in een relatie. Je zou misschien denken dat dit een slecht teken is. Maar eens ruziën in je relatie is niet altijd negatief. Af en toe eens goed roepen tegen elkaar kan je relatie juist versterken. Dat blijkt uit psychologisch en sociologisch onderzoek. Zolang je deze discussies op een goede manier oplost. Hieronder 3 kenmerken van koppels die “goed ruziën”.

1. Vruchtbare ruzies

Jullie hebben vruchtbare ruzies. Geen van jullie beiden ruziën om het ruziën, want drama hebben jullie niet nodig. Zijn jullie het toch ergens niet over eens, dan is jullie doel niet om te winnen. Tijdens het ruziën, proberen jullie elkaar te begrijpen zodat jullie in het midden kunnen komen.

2. Korte ruzies

Jullie ruzies duren nooit lang. Soms belanden jullie in een hevige discussie maar jullie blijven er niet in hangen. Even ruzie en dan weer door. De ruzies worden altijd achteraf bijgelegd. Meestal begint een van de twee achteraf wel te lachen, dom te doen of te plagen.

3. Goedmaken

Jullie maken het altijd (relatief snel) weer goed. Jullie kunnen namelijk nooit boos blijven op elkaar. Geen van jullie heeft moeite om zich te verontschuldigen als je een fout hebt gemaakt. Even lekker schreeuwen tegen elkaar maar achteraf geeft de schuldige altijd zijn fout toe.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…