Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kinderen met huisdieren zijn gezonder

Bram
3 min read

Elk kind wil graag een huisdier hebben. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die een huisdier hebben gezonder en gelukkiger zijn dan kinderen die geen huisdier hebben. Ze hebben een beter immuunsysteem en ze kunnen beter omgaan met stress. Misschien dan toch een konijntje, katje of hondje adopteren?

Sterker immuunsysteem

Kinderen met huisdieren zijn minder vaak ziek dan kinderen zonder huisdier. Dat komt omdat een huisdier hun immuunsysteem sterker maakt.

Kinderen met een huisdier doen het beter op school

Kinderen met een huisdier zijn minder vaak ziek en moeten dus minder thuisblijven van school. Ze kunnen sneller leren en hebben betere resultaten dan kinderen zonder huisdieren.

Huisdieren stimuleren de taalontwikkeling van je kind

Omdat kinderen tegen huisdieren praten zal de taalontwikkeling extra gestimuleerd worden.

Een huisdier als leeshulp?

Kinderen voelen zich veilig bij hun huisdier. Het zal hun niet veroordelen als ze eens een woordje verkeerd uitspreken. Er zijn dan ook verschillende programma’s ontstaan waarin kinderen een verhaaltje voorlezen aan hun huisdier. Vooral kinderen die moeilijkheden hebben met lezen en taal hebben hier baat bij.

Kinderen met een huisdier hebben meer empathie en sociale vaardigheden

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die een huisdier hebben socialer zijn dan kinderen die geen huisdier hebben. Dat komt omdat kinderen zich proberen in te leven in hun huisdier. Die belangrijke vaardigheid kunnen ze later goed gebruiken in hun vriendschapsrelaties. 

Een huisdier zorgt ervoor dat kinderen minder stress hebben

Door het huisdier alleen nog maar te aaien zal de bloeddruk van je kind lager worden. Je kind kan zich beter ontspannen en zal minder stress ervaren.

Opgelet: een huisdier is geen speelgoed

De aankoop van een huisdier brengt een hele verantwoordelijkheid met zich mee. Sommige dieren hebben meer aandacht en verzorging nodig dan andere. Hoewel het belangrijk is dat je kind leert zorgdragen voor een huisdier zal het ook jouw verantwoordelijkheid worden. Een hond of een pony hebben bijvoorbeeld veel meer aandacht nodig dan een kat.

Heb je zelf minder toewijding? kies dan liever voor een kat, hamster, cavia of konijn. Ga eens langs bij het dierenasiel bij jou in de buurt en geef een diertje een tweede kans!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…