Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kleuren kiezen voor je Woonkamer: Tips & Voorbeelden

Camille
3 min read

Kleuren zetten de toon in ons leven als het op sfeer aankomt. Kleuren hebben een onbeschrijflijke macht en invloed op de menselijke geest en belevingswereld. Ze zijn van primair belang in de creatie en vormgeving van nieuwe ruimtes. Een perfecte combinatie tussen ontwerp, stijl en kleur kunnen de perfecte harmonieuze ruimte creëren waar je in alle rust en ontspanning kunt verblijven. Naast het scheppen van een harmonieuze en rustige sfeer hebben kleuren nog zoveel andere functies.

Kleuren kunnen als geen ander de perceptie van een ruimte beïnvloeden. Een goede binnenshuis architect zal je ook zeker aanraden om de juiste kleuren te gebruiken om de ruimtes in je huis groter te laten lijken. Dit doe je door middel van lichte kleurtinten, voornamelijk op de muren en het plafond. Wil je een kamer kleiner laten lijken dan gebruik je vooral donkere kleuren.

Tips voor een witte woonkamer

Steeds meer huishoudens gaan over op een witte woonkamer om de ruimte te optimaliseren en de kamer van een neutrale kleur te voorzien. Zeker huishoudens met hogere status schijnen hier gebruik van te maken. Het probleem met een witte kamer of ruimte is dat deze snel onpersoonlijk en koud over kan komen. Hierdoor wordt het optimaliseren en kiezen van het juiste meubilair zeer belangrijk. Om persoonlijke meubels te kiezen en deze te combineren met de neutrale kleur wit, schep je de perfecte harmonie tussen kille schoonheid en warme nostalgie.

Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een accentwand om een beetje variatie toe te voegen aan het neutrale en soms overweldigende wit. Let op voor het feit dat de kleur wit zeer snel vlekken, stof en ander vuil laat zien. Dit zal ervoor zorgen dat je het huis in optimale conditie moet houden.

De perfecte kleuren en combinaties voor iedere ruimte

Er zijn zoveel smaken en verschillende kleuren. Zoals eerder aangegeven bepaalt de kleur voor een groot deel de sfeer en ook de perceptie van ruimte in een kamer. Ook zijn kleuren cruciaal voor onze gemoedstoestand en dus voor de sfeer en energie in een ruimte. Heldere en variërende kleuren staan bijvoorbeeld symbool voor openheid en positiviteit en zorgen voor een goede lichtinval waardoor er meer licht in je ruimte schijnt te zijn.

Heldere kleuren worden vaak gekoppeld aan dingen die we leuk vinden zoals zon, water en gras. Minder heldere kleuren worden vaak met duister en mysterie in verband gebracht, maar ook met romantiek en erotiek. Donkere, warme en zachte kleuren kunnen een speciale warmte, rust en comfort bieden die een diep gedeelte in onze geest bereikt. Vaak wordt spiritualiteit in verband gebracht met donkere kleuren en biedt het een uniek en speciaal gevoel in een ruimte. Door verschillende combinaties te maken zorg je voor een harmonieuze sfeer met veel variatie.

Een wereld van kleuren

Zoals je ziet zijn kleuren van cruciaal belang om een ruimte of je hele huis te definiëren. Of je nu op zoek bent naar een neutrale, mooie en zakelijke sfeer of naar een warme en gemakkelijke sfeer, de kleuren laten het gebeuren. Tegenwoordig willen de meeste mensen hun kamers naar een nieuw niveau tillen en ze van een uniek en beeldig uiterlijk voorzien. Met de juiste combinatie tussen verschillende kleuren is dit haalbaar en tover je het huis om tot een ruimte die sfeer biedt in je dagelijks leven.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…