Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips om een modern interieur te krijgen

Milan
3 min read

Op zoek naar de laatste trends voor je interieur? Je wilt graag thuiskomen in een warme en gezellige omgeving, dus is je interieur bepalen een belangrijke keuze. Modern interieur staat voor minimalistisch, strak en geometrisch. Wat dit is en hoe je dit kunt bereiken zullen we je vertellen in drie handige tips voor een modern interieur.

1. Kleurkeuze


De kleurkeuze voor je interieur is van groot belang. Wil je modern, dan ga je voor luxe en minder felle kleuren. In moderne huizen zie je vaak subtiele keuzes voor de woonkamer, slaapkamer en badkamer. De kleuren binnen dit interieur zijn vaak grijs, zwart of natuurlijk bruin/eiken. Deze kleuren zijn neutraal en geven elke woonruimte een moderne uitstraling.

2. Gebruik natuurlijke producten


Natuurlijke producten doen het weer helemaal goed in de huiselijke sfeer. Juist in een modern ogend huis zorgen de natuurlijke producten voor een levendige uitstraling. Daarnaast zorgt een natuurlijke tafel of bank voor een relaxte sfeer. Vooral onbewerkt hout doet het goed in de huiselijke sfeer, waarbij je moet oppassen dat je niet teveel gebruikt. Natuurlijke producten kunnen namelijk een rommelige indruk geven, dus gebruik ze creatief en subtiel.

3. Veel licht


In moderne interieurs weerkaatst het buitenlicht binnen tegen het interieur. Juist daarom is de kleurkeuze ook van belang. Grijze of witte tinten weerkaatsen het buitenlicht en geven de ruimtes in huis overdag veel licht en ’s avonds veel sfeer. In een modern interieur kan je echter ook kiezen voor zwart en dat absorbeert het buitenlicht weer meer. Hierdoor krijg je een strakke uitstraling in je huis.

Verschillende ruimtes, verschillende keuzes


Alles valt of staat met je persoonlijke voorkeuren. Je hoeft het interieur van je woonkamer niet door te voeren in je slaapkamer, maar mag spelen met de verschillende ruimtes en mogelijkheden. Het moderne interieur kenmerkt zich overigens door het ontbreken van decoraties aan de muur. Strakke muren met eenduidige kleuren zijn de laatste trend. Het gebruik van sfeerlichten tegen deze muren is hierin heel belangrijk om toch sfeer te blijven houden in je huis.

Zet alles op papier


Wat zijn de basisbehoeften voor je huis en welke ruimtes wil je waarvoor gebruiken? Het is belangrijk om je wensen allereerst op papier te zetten, voordat je overgaat tot het schetsen van je interieur. Modern interieur hoeft niet lastig te zijn en blijf je bewust van het feit dat minimalisme de nieuwe mode is.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…