Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om je woonkamer in te richten

Milan
3 min read

Je woonkamer inrichten is een leuke, maar lastige keuze. Ben je alleenstaand, dan heb je de vrije hand. Maar als je met z’n tweeën bent, dan is de inrichting van je huiskamer alweer een stuk lastiger. Deze vijf tips zorgen ervoor dat je altijd blij bent met de inrichting van je woonkamer.

1. Zet je wensen op papier

Weet je van tevoren al wat je bouwplannen zijn? Schrijf het dan op. Zo weet je voordat je op zoek gaat, waarnaar je eigenlijk op zoek gaat. Zo voorkom je dat je een hele lange dag door alle winkels van de meubelboulevard loopt. Wil je je laten verrassen door de verschillende mogelijkheden, dan kan je uiteraard ‘out-of-the-blind’ op pad gaan. Soms is het beter om vooraf te bepalen wat je wilt hebben, omdat de woonkamer een complexe ruimte is met veel verschillende elementen.

2. Bepaal de kleuren

De kleur van je woonkamer bepaalt de sfeer. Je kunt kiezen uit de zogeheten ‘warme’ en ‘koude’ kleuren. Warme kleuren zijn in dit geval verschillende tinten rood en oranje. Koude kleuren zijn lichtblauw of wit. Bij een temperatuur van 20 graden in de woonkamer, zal een lichtblauwe kleur kouder aanvullen, terwijl bij dezelfde temperatuur een rode kleur warmte zal afgeven. Kleuren als grijs en zwart passen bij een strakke en moderne woonkamer.

3. Match de kleuren met je interieur

Of natuurlijk andersom! Heb je al een bepaalde kleur of type bank, dan kun je hier kleuren voor op de muur bij kiezen die matchen. Denk daarbij ook aan de stijl die je de woonkamer mee wilt geven. Een moderne en strakke woonkamer heeft donkere kleuren, terwijl het interieur iets lichter is. Ook kan je bij het interieur gebruik maken van sfeerlichten, die tegenwoordig ruimschoots aanwezig zijn. Ooit al aan een gepolierde betonvloer in je woonkamer gedacht?

4. Kies eerst voor de grootste elementen

De bank, de tv-kast en de stoelen bepalen grotendeels de uitstraling van je woonkamer. Om de woonkamer op de juiste manier in te richten, kan je er daarom voor kiezen om eerst deze producten uit het interieur eerst uit te kiezen. Daarnaast is het bijna vanzelfsprekend om rekening te houden met de maten van de bank en tafels. Het wordt overigens toch nog wel eens vergeten en dat heeft vervelende gevolgen!

5. Onderhandelen over de prijs

Het is altijd belangrijk om te onderhandelen over de prijs. Zeker als je meerdere producten bij één aanbieder koopt, willen ze nog wel eens een totaalkorting geven. Hierdoor bespaar je geld die je ergens anders weer kunt uitgeven.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…