Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je woning beveiligen tegen inbraak: De 10 Beste tips

Camille
4 min read

Overal ter wereld worden er dagelijks ontelbare inbraken gepleegd en het blijft een van de moeilijkste problemen voor de autoriteiten om efficiënt aan te pakken en op te lossen. Voor het grootste gedeelte ligt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en inbraakbestendigheid van je huis bij jezelf.

Het enige wat de autoriteiten voor je kunnen doen, is je voorzien van goede inlichtingen en informatie en je verhaal aanhoren als er bij je is ingebroken. Maar er zijn zeker acties en preventieve maatregelen die je kan nemen om je woning te beveiligen tegen inbrekers en een moeilijker en minder aantrekkelijk doelwit van je huis te maken. Inbrekers zullen in de meeste gevallen het huis kiezen waarvan ze weten dat er weinig beveiligingsmaatregelen getroffen zijn.

Natuurlijke elementen optimaliseren voor een betere veiligheid

Een zeer belangrijk element in je beveiligingsplan wat vele mensen over het hoofd zien is het optimaliseren van natuurlijke elementen om je huis een minder aantrekkelijk doelwit te maken en om toegang tot je huis te bemoeilijken. Hieronder volgen enkele tips die je kan gebruiken:

  • De ligging van je huis: hoewel dit een onderwerp is waar je weinig controle over kan uitvoeren speelt het toch een rol bij het profiel dat je huis heeft voor potentiële inbrekers. Huizen die alleen staan zijn vaak aantrekkelijk omdat er een kleinere kans is dat inbrekers worden gezien. Staat je huis in het midden van een straat met een ruime en overzichtelijke straat dan is de kans groter dat de inbrekers worden gezien
  • Het plaatse van struiken voor ramen: Geloof het of niet maar de meeste inbrekers komen binnen door ramen die open staan. Het is daarom van groot belang dat je de toegang tot je ramen bemoeilijkt. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van planten of struiken voor je ramen die het moeilijker maken om er doorheen te komen
  • Het plaatsen van bomen: bomen zorgen voor bedekking en maken het moeilijker voor een inbreker om naar binnen te kijken en de waarde van je huis in te schatten.
  • Het optimaliseren van licht: houd het pad naar je deur open en voorzie deze van zoveel mogelijk licht. Criminelen houden niet van licht
  • Laat licht branden: licht laten branden als je weg bent klinkt niet erg duurzaam maar is effectief gebleken tegen inbraken. Zet een licht aan dat niet teveel nadruk legt op de spullen in je huis maar die wel de impressie wekt dat iemand thuis is.

Preventieve maatregelen

Naast het optimaliseren van natuurlijke elementen zijn er natuurlijk ook andere preventieve maatregelen die je kan nemen om het inbrekers een stuk moeilijker te maken. Deze maatregelen kunnen te maken hebben met elektronische of materiële maatregelen. Hieronder enkele tips op dit gebied:

  • Geautomatiseerd licht: vele huizen maken gebruik van sensoren die het licht aan laten schieten zodra iemand in de buurt van het huis komt. Dit kan ervoor zorgen dat de inbreker zich in de spotlight voelt staan en liever een ander doelwit uitzoekt
  • Digitale waarschuwing: Er zijn verschillende applicaties op de markt die je een waarschuwing geven in de vorm van een signaal als er mensen je oprit betreden. Perfect om je een indicatie te geven van ongewenste bezoekers
  • Inbraakalarmen: Dan is er nog het klassieke inbraakalarm. Deze alarmen gaan af op het moment dat iemand je woning betreed.
  • Camera’s: camera’s zijn niet alleen handig om de omgeving rondom je huis te observeren maar kunnen ook als afschrikkingmiddel werken. De meest moderne camera’s geven ook signalen door aan de eigenaar van het huis bij betreding van de voortuin.
  • Inbraakbestendige sloten: Geen enkel slot is echt inbraakbestendig maar er zijn sloten die het inbrekers een stuk moeilijker kunnen maken.

Tips en fundamenten

Aan het eind van de dag gaat een goed beveiligingsplan over het inspelen op de belevingswereld en denkwijze van een potentiële inbreker. Maak je huis een onaantrekkelijk doelwit door middel van het optimaliseren van natuurlijke elementen en de invoering van de juiste preventieve maatregelen. Met een combinatie aan maatregelen wordt jouw huis een nachtmerrie voor iedere potentiële inbreker.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…