Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kom in no time uit een sportdip met deze 5 tips

Bram
2 min read

Heb jij altijd graag gesport en heb je er plots geen zin meer in? Elke sporter heeft weleens een dipje. Met deze 5 tips klim je in no time uit je sportdip!

1.Sport met een vriend

Het kan heerlijk voelen om alleen te sporten, maar soms ook een beetje saai en eentonig. Door met een sportvriendje te trainen doorbreek je de sleur. Je kan elkaar motiveren en aanmoedigen om door te zetten. En een afspraakje kan je nu ook niet meer gemakkelijk annuleren gewoon om dat je geen zin hebt. Kies een sportvriendje die op hetzelfde niveau als jou zit, dat is belangrijk om gemotiveerd te blijven.

2.Wissel af

Blijf jezelf uitdagen en wissel verschillende trainingen met elkaar af. Tijdens het sporten is het nodig om creatief te zijn, blijf jezelf verrassen!

3.Doe mee aan een challenge

In elke sportdiscipline bestaan er vriendschappelijke wedstrijden en challenges. Door die extra competitie word je gemotiveerder dan ooit. Zo maak je van je sport een spel, en dat is veel leuker dan een verplichting. Daag jezelf uit en doe mee aan een wedstrijd! En wie weet, misschien win je wel een prijs?

4.Maak een goede planning

Zet je trainingen nu al in je agenda. Behandel je trainingen als belangrijke afspraken, je kan ze echt niet annuleren. Door telkens op hetzelfde tijdstip te trainen creëer je een gewoonte, hierdoor ben je minder geneigd om trainingen over te slaan.

5.Begin met een beetje

Soms zijn wij sporters een beetje te perfectionistisch. Als we niet zo lang kunnen trainen als we gehoopt hadden laten we de hele training vallen. Toch is het beter om een korte training te doen dan helemaal géén training. Heb je maar 10 minuten tijd? Train dan 10 minuten!

 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…