Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Krijg je kanker van aangebrand eten?

Olivier
2 min read

Er doen veel geruchten de ronde dat het eten van aangebrand eten slecht voor je is. Ten eerste smaakt het natuurlijk niet lekker, daarnaast zou het ook kankerverwekkend zijn. Is dit waar?

Kanker aan de alvleesklier

Uit recent uitgevoerd onderzoek blijkt nu dat mensen die regelmatig verbrand vlees eten maar liefst 60 procent meer kans hebben om kanker aan de alvleesklier te krijgen. Volgens de onderzoekers kan men de temperatuur van de barbecue of frituur beter lager zetten om te voorkomen dat het vlees aanbrandt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een groep studenten van de universiteit van Minnesota in de Verenigde Staten. Zij werkten maar liefst 9 jaar aan dit onderzoek. Ze hielden de eetgewoonten van 62.000 mensen in de gaten. Van de groep mensen die onderzocht werd, kregen 208 mensen alvleesklierkanker.

60% meer kans

''We kwamen erachter dat degenen die van een doorbakken hamburger of steak hielden 60 procent meer risico liepen op alvleesklierkanker dan zij die hun steak minder doorbakken eten of geen vlees eten.'' Aldus één van de onderzoekers.

De mensen die het meeste verbrandde vlees aten hadden zelfs 70% meer kans om alvleesklierkanker te krijgen. Het is dus allesbehalve gezond om verbrand eten te nuttigen!

Bron: Dr Kristin Anderson, University of Minnesota School of Public Health

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…