scrollTop top

Kus jij rechts of links? Dit zegt het over jouw relatie

Kus jij rechts of links? Dit zegt het over jouw relatie

Als jij jouw lief kust, naar welke kant draait jouw hoofd dan? Je denkt misschien: wat maakt dit nu uit? Volgens een groep onderzoekers uit Canada is het geen onzin: volgens hen zegt dit veel over je relatie.

Rechts of links

Voor een onderzoek analyseerden de onderzoekers van een Canadese universiteit 500 foto’s van zoenende koppels. Ze vergeleken deze foto’s met kussen uit een zogeheten platonische relatie, zoals bijvoorbeeld die van familieleden. De conclusie: maar liefst 80% van de koppels draait het hoofd naar rechts als zij elkaar omhelzen. Bij familieleden is dit juist naar links.

Rechts bij sterke gevoelens

Volgens de onderzoekers wijst een draai naar rechts op een romantische relatie terwijl naar links draaien meer wijst op een platonische relatie. Maar waarom draaien we met het hoofd naar rechts? De onderzoekers geven aan dat dit komt door onze twee hersenhelften. Een activiteit in de ene hersenhelft doet ons vaak bewegen in de tegenovergestelde richting. Aangezien het emotionele centrum in de linkerhelft ligt, gaat ons hoofd daarom naar rechts als er sprake is van sterke gevoelens.

Draai je met je hoofd naar links als je je partner kust? Geen reden voor paniek: het kan namelijk zijn dat je linkshandig bent, waardoor je liever naar links draait.

 

Wat zegt je lievelingskleur over je relatie?

Wat zegt je slaappositie over je relatie?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!