Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Laat de zon in je hart: onze 8 favoriete gerechten om je in warmere oorden te wanen

Sien Vanneste
5 min read

De temperaturen zakken nu wel gevaarlijk dicht bij het vriespunt. Wij gingen voor jullie op zoek naar acht lekkere gerechten die ervoor zorgen dat je je even in exotischere oorden kunt begeven. Laat het smaken!

1. Taco met chili con carne, salsa en zure room

We beginnen onze culinaire rondreis in Mexico met deze taco’s. Dit recept maakt gebruik van kalfsvlees, maar je kunt hier ook perfect taco met chili sin carne van maken. Ideaal als aperitiefhapje om de avond goed te beginnen.

2. Taco’s met geroosterde kip & tomatensalsa

Alle goede dingen komen in tweevoud, of wat dacht je van taco’s met geroosterde kip en tomatensalsa? Deze taco’s staan in geen tijd op tafel en zijn een echte smaakbom. De geroosterde kip, romige guacamole en het frisse van de tomatensalsa zorgen voor een echte smaakexplosie in je mond.

3. Pittige Indiase groentecurry

Mag het eens wat pittiger zijn, dan is deze pittige Indiase groentecurry het proberen zeker waard. Doordat er ook heel wat groenten inzitten, heb je ook direct een flinke portie groenten binnen. Wil je net wat meer, dan kun je de groentecurry met rijst en kip serveren.

4. Couscous met groenten en gegrilde kip

Deze couscous met gegrilde groenten zorgt ervoor dat je je even in Noord-Afrika waant. Daar is couscous namelijk een traditioneel gerecht én wordt het met de handen gegeten. Couscous is goed vullend zeker als je het combineert met groenten en een stuk (vegetarisch) vlees.

5. Thai Red curry met bloemkoolrijst

Met deze klassieker scoor je altijd. Er zitten heel wat exotische smaken in waardoor je sowieso vergeet dat je nog steeds in koud België woont. Door gewone rijst te vervangen door bloemkoolrijst heb je ook direct een pak minder koolhydraten binnen én extra groenten. Wil je toch kiezen voor gewone rijst, kies dan voor bruine in plaats van witte rijst.

6. Aziatische kipsalade

In deze Aziatische kipsalade zitten niet enkel groenten, maar ook fruit. De mango in deze salade zorgt voor een frisse toets.

7. Couscous van kip kerrie met winterse groenten

Couscous is enorm lekker én gezond waar je gemakkelijk zuiderse smaken aan kunt toevoegen, zo ook in dit gerecht. De verschillende kruiden geven het geheel een overheerlijke smaak. Je kunt naar eigen smaak nog andere groenten toevoegen of weglaten.

8. Bruschetta met gegrilde kerstomaatjes

Iets dichter bij huis zitten we in Italië vanwaar de alom bekende bruschetta komt. Super simpel, maar altijd goed. Het ideale hapje dat je direct naar warmere oorden brengt.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…