De Thaise curry is niet voor niets zo populair: met uitgesproken smaken en lekkere kruiden kun je blijven variëren. Veel gerechten zijn vrij eenvoudig te maken, zo ook deze Thai Red curry met bloemkoolrijst. Door een samenspel van exotische smaken is dit een lekker gerecht met veel gezonde ingrediënten.
Het vervangen van gewone rijst door bloemkoolrijst maakt dat je minder koolhydraten eet en des te meer groenten. Het is een lekker en ook gezond alternatief.
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 kleine bloemkool
- 2 kipfilets/400 gram kipfilet
- 150 g sperzieboontjes
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 2 el Thaise rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 4 el Becel Light Vloeibaar
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Zet een pan op het vuur en doe er 2 el Becel Light Vloeibaar in.
- Doe een geperst teentje knoflook in de pan met de blokjes kip. Doe wat peper en zout over de kipfiletblokjes. Bak de kip in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en haal de puntjes van de boontjes af. Doe de groenten bij de kip.
- Roer de currypasta door de kip en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Laat het geheel op laag vuur nog zo’n 10 minuten pruttelen.
- Terwijl de curry kookt kun je de bloemkoolrijst maken. Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk. Je kunt hier bloemkoolrijst van maken door de roosjes even in een keukenmachine te doen. Je kunt ook gewoon een rasp gebruiken.
- Doe 2 el Becel Light Vloeibaar in een pan en bak de bloemkoolrijst een paar minuten. Blijf roeren.
- Schep de curry en de bloemkoolrijst op de borden.
Smakelijk!