Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Last van puistjes? Deze onverwachte dingen kunnen de oorzaak zijn

Olivier
2 min read

Heb jij last van puistjes? Puistjes horen (helaas) niet alleen bij de puberteit. Veel mensen hebben ook na hun tienerjaren last van deze vervelende pukkeltjes. Hoe krijg je nu puistjes? Hieronder 5 (onverwachte) dingen die de oorzaak kunnen zijn!

Het gebruik van haarproducten

Shampoo en conditioners kunnen ervoor zorgen dat de huidporiën op je hoofd verstoppen. Zorg dat je tijdens het wassen van je haar, je hoofd goed naar achter houdt, zodat de shampoo zo weinig mogelijk contact maakt met je gezicht.

Scrub

Scrubs zorgen er over het algemeen voor dat vuil van je gezicht verwijderd wordt, mits je het op de goede manier gebruikt. Gebruik voor je gezicht alleen een scrub met kleine korrel en scrub niet te hard. Wanneer je te hard scrubt, verspreid je de bacteriën over je gezicht en zal je meer puistjes krijgen.

Je vriend heeft een baard

Het staat je lief waarschijnlijk heel leuk, zo’n volle baard, maar dit kan mooi wel acne op jouw gezicht veroorzaken. Tijdens het kussen schuurt zijn ruwe baard over jouw tere huidje. Dit heeft als gevolg dat de olieproductie in je huid wordt gestimuleerd. Dit vergroot op zijn beurt de kans op puistjes. Scheren dus!

Het dragen van een koptelefoon

Luister jij geregeld naar muziek met een koptelefoon op je hoofd? Dit kan puistjes veroorzaken rond de kaaklijn. Bacteriën blijven plakken aan de koptelefoon en verspreiden zich vervolgens over je huid. Zorg dus dat je je koptelefoon regelmatig desinfecteert.

Bepaalde voeding

Ook het voedsel wat je binnenkrijgt kan effect hebben op de conditie van je huid. Wanneer je een gevoelige huid hebt is het bijvoorbeeld niet verstandig om veel melk te drinken. Ook limoenen en voedingsproducten met een hoge dosis suiker kunnen ervoor zorgen dat je meer puistjes krijgt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…