Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekkere tussendoortjes voor de kleinkinderen

Camille
3 min read

Als je kleinkinderen op visite komen wil je ze natuurlijk iets lekkers aanbieden. Er zijn verschillende lekkere snacks en tussendoortjes te bedenken waarmee je kinderen heerlijk kan verwennen. Kinderen houden ervan om lekker verrast te worden met verschillende lekkernijen. Een van de grootste voordelen van grootouders is dat kinderen je snel in verband zullen brengen met plezier en verwennerij.

Tussendoortjes kunnen verschillende dingen zijn zoals snoep, fruit of een mengsel van beide. De leeftijdscategorie van de kinderen is natuurlijk belangrijk voor de keuze die je maakt. In het geval dat je veel van eten houdt en het leuk vindt om heerlijke gerechten en tussendoortjes te maken kun je wat dat betreft lekker los gaan op je kleinkinderen en ze een heerlijke variatie aan tussendoortjes voorzetten.

Lekkere recepten om je kleinkinderen te verwennen

Tussendoortjes moeten snel, lekker en makkelijk op te eten zijn. Kinderen houden daarnaast ook van veel kleur in de dingen die ze eten. Als je kinderen visueel stimuleert heb je de halve slag al gewonnen. Je kunt lekkere gezonde tussendoortjes maken of je kleinkinderen lekker verwennen met heerlijke orthodoxe lekkernijen. Een tussendoortje dat het vaak goed doet op feestjes zijn fruitspiesen. Deze spiesen zijn opgebouwd uit verschillende kindvriendelijke stukken fruit zoals meloen, banaan en aardbei met daar tussen zachte spekjes of marshmallows.

Zet een kommetje chocoladesaus in het midden en je kleinkinderen zullen de tijd van hun leven hebben. Daarnaast kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld lekkere cupcakes die je mooi versierd hebt met spikkels of andere kleurrijke decoraties. Dit is ook leuk om samen met je kleinkinderen te doen zodat je tegelijkertijd ook nog eens een leuke activiteit hebt om samen te doen.

Gezond of ongezond

We leven in een tijdperk waarin mensen verwachten dat alles zo gezond mogelijk is. De concepten van smaaksensatie en ouderwets genieten worden daardoor maar al te vaak teniet gedaan. Zorg dat je kinderen af en toe eens lekker verwend worden zonder dat ze vast zitten aan allerlei richtlijnen. Op dit gebied is het wel handig om goed met de ouders te overleggen over wat het kind wel en niet mag. Indien je kleinkind allergieën heeft is het ook handig om daar rekening mee te houden.

Als je een kind een gezond tussendoortje wilt voorzetten maar tegelijkertijd ook wilt laten genieten, dan is het handig om een combinatiegerecht te maken. Een handig voorbeeld hiervan is de fruitspies die eerder in dit artikel aan bod is gekomen.

Verwen je kleinkinderen

Nu heb je wat meer kunnen nadenken over de mogelijke opties om je kleinkinderen eens heerlijk te verwennen. Gebruik de opties die voor jou het beste lijken. Houdt tegelijkertijd rekening met de voorkeuren en eventuele beperkingen in de vorm van allergieën van je kleinkinderen. Of je voor een gezond of ongezond tussendoortje wilt gaan ligt aan jezelf en natuurlijk aan de wens van je zoon of dochter.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…