Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Limonade: 100% gezond én natuurlijk?

Camille
3 min read

We weten allemaal dat voldoende drinken belangrijk is voor je lichaam.  Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig in de vorm van dranken. Hoeveel vocht je precies nodig hebt hangt af van leeftijd, temperatuur, inspanning, het eten en de gezondheidstoestand.

Veel mensen hebben echter te weinig vocht in hun lichaam. Wij adviseren dan ook: drink meer! Water wordt vaak als een ‘saai product’ aanzien. Daarom verkiezen veel mensen frisdranken of andere gesuikerde dranken. Maar hoe gezond is dit? Zit er niet bijna overal suiker en/of zoetstoffen in?

Suiker en zoetstoffen

Consumenten worden steeds meer bewust van gezondheid en het effect van gezonde voeding. Ze kiezen meer voor producten zonder artificieel additief en 100% natuurlijke ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bedrijven spelen hier op in en bieden producten aan waarbij kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam worden vervangen door stevia en zuivere suiker. Stevia is het eerste volledig natuurlijk calorievrij zoetmiddel, tot 400 keer zoeter dan suiker en dat zonder enige caloriewaarde. Het is een 100% natuurlijke zoetstof in tegenstelling tot bijvoorbeeld aspartaam en sacharine, welke kunstmatige zoetstoffen zijn. Geef dus de voorkeur aan natuurlijke zoetstoffen zoals stevia.

Aanbevelingen suiker

De World Health Organisation (WHO) adviseert om de dagelijkse inname van vrije suikers te beperken tot maximaal 10% van de dagelijkse energie-inname. Voor gezondheidsverbetering wordt zelfs aangeraden om onder de 5% te blijven. Dit betekent maximum 25 gram suiker per dag. (Alle suikers behalve de natuurlijke suikers uit fruit, groenten of zuivel).

Limonades met 100% natuurlijke ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Limonades die exclusief met ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden gemaakt? Maar wat is natuurlijk? Er bestaat geen wettelijke definitie over wat natuurlijke ingrediënten zijn, maar we geven jullie toch een verduidelijking: geen allergenen, geen GMO’s (Genetically modified organism), geen kunstmatige zoetstoffen of kleurstoffen, niet van chemische toevoegingen enz.

Spa Fruit is een voorbeeld van een unieke combinatie van pure wateren fruit, gebaseerd op 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong:

  • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen
  • Zonder conserveermiddelen
  • Lager suikergehalte dan andere frisdranken en limonades
  • Gezoet met enkel natuurlijke ingrediënten (suiker en stevia)

Bewust genieten

De limonades van Spa Fruit zijn gemaakt van het zuiverwater uit de Belgische Ardennen en puur fruit. De fruitlimonades zijn volledig vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en conserveermiddelen. Daarnaast bevatten ze max. 28 kcal per 100 ml. 100% gezond én van 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong!

Meer info »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…