Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

MANNEN: 8 tips om een echte gentleman te worden

Anja
5 min read

Wie als een echte gentleman wil overkomen kan maar beter deze tips opvolgen! Succes gegarandeerd!

1. Loop aan de buitenzijde

In het verleden liepen mannen vaak uit gewoonte aan de buitenzijde als ze met een vrouw op stap waren. Op die manier probeerden de heren te voorkomen dat hun dame geen nachtpot over zich leeggegoten kregen. Vandaag de dag zal dit gebaar van een gentleman een vrouw echter eerder beschermen tegen het voorbijrazend verkeer. Een vrouw met een gezonde dosis intelligente zal dan ook al snel inzien dat dit een gebaar is van een ware gentleman.

2. Laat de dame eerst gaan zitten

Een stoel voor een dame voorhouden werd vroeger voor een gentleman als gepast beschouwd. Tegenwoordig zullen veel mensen dit gebaar eerder als te formeel beschouwd, maar uiteraard is het nog altijd galant om eerst een vrouw plaats te laten nemen. Pas als ze zit, kan de man zijn plekje op gaan zoeken. Dit gebaar zal absoluut getuigen van respect en goede manieren, zelfs op het ogenblik dat de vrouw in kwestie zich hier niet van bewust is. Om op een subtiele manier de dame eerst plaats te laten nemen kun je bijvoorbeeld haar aangenomen jas op gaan hangen en dan zelf gaan zitten.

3. Let op je taalgebruik

Taalgebruik dat niet gepast is, kan echt niet tijdens een afspraakje. Het is essentieel om je date te laten zien dat je je uit weet te drukken zonder grof uit de hoek te komen. Dit laat namelijk zien dat je over een gezonde dosis intelligentie beschikt. Dit geldt eveneens voor het gebruik van moeilijke, te lange woorden waar je zelf niet eens de betekenis van kent. Verkeerd gebruikte en onjuist uitgesproken woorden kun je beter niet gebruiken omdat deze je dommer zullen laten lijken.

4. Naar huis begeleiden

Een echte gentleman zal een vrouw naar huis begeleiden. Zelfs als dit betekent dat hij daar een omweg voor moet maken. De veiligheid van de dame is immers het belangrijkste dat telt. Op het moment dat een vrouw weet dat ze veilig bij je is, kun je bovendien veel waardering van haar wegdragen. Overigens is het niet gepast om een beloning voor deze daad te verwachten. Zodra een vrouw zich opvallend voorover buigt, zou dit mogelijk een uitnodiging voor een kus zijn, maar ga daar op voorhand niet vanuit.

5. Bied haar je jas aan

Wanneer een vrouw zich duidelijk speciaal voor jullie date uit heeft gedost, zal in de regel niet de meest praktische kleding aan hebben. De kans bestaat dan ook dat ze niet heeft gerekend op regen of koude later op de avond. Een ware gentleman biedt op dergelijke ogenblikken dan ook zijn jas aan. Indien de vrouw aanvankelijk weigert, dan kan de man het later op de avond nogmaals proberen wanneer het weer is verslechterd. Voor de gentleman zelf zal er overigens weinig anders op zitten dan even op zijn tanden te bijten als hij het koud heeft of nat wordt.

6. Bied haar je plaats aan

Als je samen met je date met het openbaar vervoer reist dan weet je vooraf nooit of jullie een zitplaats kunnen bemachtigen. Indien er slechts één plaats meer vrij is, zal een echte gentleman deze aan zijn date afstaan. Het is dus niet alleen erg galant om dit te doen bij een oudere- of zwangere dame in de tram, trein, bus of metro. Het bewijst namelijk dat haar welzijn boven die van de gentleman wordt geplaatst.

7. Zet je telefoon uit

Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel mannen een afspraakje laten onderbreken door een telefoongesprek of een berichtje. Dit is overigens heel erg onbeleefd, omdat een dame het liefst erg belangrijke wordt gevonden. Een belletje kan dit gevoel echter in één klap wegvegen. Tijdens een telefoongesprek, of het beantwoorden van een bericht, zal zij immers moeten wachten tot je klaar bent. Dit voelt niet alleen erg ongemakkelijk voor haar, maar ook voor jou. Bij voorkeur pleeg je telefoontjes dan ook na afloop van jullie afspraakje.

8. Stel je date voor

Indien je tijdens een date een bekende tegenkomt, dan stel je de dame met wie je bent keurig. Op die manier voorkom je dat ze zich geïsoleerd of ongemakkelijk gaat voelen. Tijdens het voorstellen hoef je overigens maar kort haar naam te noemen. Verder dien je je lichaam naar het hare toe te draaien gedurende het gesprek. Door niet te diep in te gaan op het voorstellen, voorkom je moeilijke situaties, bijvoorbeeld om uit te leggen hoe jullie relatie nu exact in elkaar steekt. Zelfs op het ogenblik dat de vrouw zich niet in het gesprek mengt, zal ze zich er toch bij betrokken voelen. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…