Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mannen met deze beroepen zijn het meest te vertrouwen

Anja
2 min read

Kun je aan het beroep van een man aftasten of hij te vertrouwen is? Hoewel betrouwbaarheid een rekbaar begrip is, zijn er wat factoren waar je naar kunt kijken. Is de potentiële man een arts? Dat zou weleens wat kunnen betekenen. Wat dat is, lees je in dit artikel.

Een arts is HOT

Recent onderzoek van de Britse datingsite Match.com toonde aan dat vrouwen het meest verleid zijn door mannen die arts zijn. Op de tweede plaats een justitieel beroep en op de derde leraar. Verleidelijk, maar ook te vertrouwen? Het Britse onderzoeksbureau Opinium gaf met onderzoek naar betrouwbaarheid aan welke beroepen het meest betrouwbaar zijn.

Journalisten zijn helemaal niet zo eerlijk

Laag in de lijst van betrouwbare beroepen krijgen politica en journalisten – zowel roddeljournalisten als professionele journalisten – de twijfelachtige eer van ‘minst betrouwbaar’. Hoe dat komt? Lastig te zeggen. Waarschijnlijk heeft het te maken met de vele beloftes en aannames die zij doen. Dat is wel subjectief, maar dat nemen we even voor lief.

Loyaliteit verleidt

Volgens het onderzoek zijn mannen met de volgende beroepen het meest betrouwbaar: arts, militair, leraar, rechter en politie. Die beroepen lijken sterk op de meest sexy beroepen. Toeval? Wij denken van niet. Het is niet vreemd dat ‘verleidelijke beroepen’ ook betrouwbaar zijn. Loyaliteit en vertrouwen is immers sexy. Het onderzoek gaat niet verder in op de redenering achter de keuze. Dus waaróm dat beroep betrouwbaar is, moet je zelf invullen.

Het zit in je karakter

Natuurlijk ben je door je beroep niet direct betrouwbaar. Betrouwbaarheid zit in het nakomen van afspraken, eerlijk zijn en geen verborgen agenda hebben. Artsen kunnen in hun persoonlijke leven minder betrouwbaar zijn, dan in hun professionele. Dus het onderzoek is niet bindend. Zie het meer als een vernauwing van je zoektocht naar dé ideale man.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…