Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Melk: een belangrijk onderdeel in de voeding van je baby vanaf 6 maanden!

Camille
3 min read

Melk is een essentieel onderdeel van de voeding van je kindje omdat het een bron van goede voedingsstoffen is om de ontwikkeling te ondersteunen. Borstvoeding is het beste voor baby’s, maar er kan een moment komen dat je wilt overstappen op opvolgmelk.

Borstvoeding

Borstvoeding is steeds de beste en natuurlijkste keuze. De antistoffen die je kleintje opneemt dankzij moedermelk beschermen tegen ziektes.  Dankzij borstvoeding wordt ook een band gecreëerd tussen baby en moeder en de vetzuren in moedermelk helpen de hersenen en het zenuwstelsel ontwikkelen. Indien je, vanaf 6 maanden, over wilt stappen op opvolgmelk, Doe dit dan in samenspraak met je pediater,. Vanaf 12 maanden is de beste optie groeimelk dankzij de voedingsstoffen zoals vitamin D en ijzer die het lichaam van je kindje mee helpen versterken.

Voedingsstoffen voor de ontwikkeling

De eiwitten in melk zijn belangrijk voor de groei, calcium versterkt de botten van je kindje en vitamine B geeft je kindje energie. Daarnaast wordt vitamine D uit melk gehaald en zorgt dit vervolgens voor het groeien en versterken van het botgestel door een betere opname van calcium.

Vanaf 12 maanden zijn deze extra voedingsstoffen hard nodig voor de  groei en ontwikkeling. Om je kleintje vanaf de leeftijd van 1 jaar te ondersteunen kan je Olvarit Groeimelk geven. Olvarit begeleidt je kleine ontdekkingsreiziger dankzij de Complete Care-formule:

  • Vitamine D en calcium voor sterke botten en tandjes
  • Vitamine B voor energie
  • Ijzer voor de ondersteuning van de weerstand

Melk leren drinken

Drinkt je kindje plots geen (groei)melk of flesvoeding meer of ben je misschien overgeschakeld van borstvoeding naar flesjes? Dit kan verschillende redenen hebben, als een medische reden niet de oorzaak is dan kan je met de volgende tips toch proberen om je kleine spruit melk te laten drinken :

  • Probeer eens een ander flesje met bijvoorbeeld een grotere speen of geef hem/haar een bekertje. Hierdoor lijkt het alsof ze iets nieuws krijgen en kunnen ze al spelenderwijs ontdekken.
  • Misschien drinken ze wel of meer als iemand anders het flesje eens geeft? Wissel dit wel af want anders gaat je baby misschien niet meer bij jou drinken.
  • Als je kindje al brood eet, kan je wat stukjes brood laten weken in melk. Een verandering van textuur en smakencombinaties kan je kleintje helpen om toch zijn portie melk binnen te krijgen. Misschien kan je hem of haar ook eens leren proberen de stukjes met een lepeltje op te vissen?
  • Probeer eens melk met een smaakje? Opvolg- of groeimelkjes met een smaakje zijn meestal de beste keuze omdat hier extra voedingsstoffen in te vinden zijn voor je kindje en ze bevatten minder toegevoegde suikers dan de gewone melk met smaak op de markt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…