Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mensen die geregeld in de natuur wandelen zijn positiever

Olivier
2 min read

Tegenwoordig heeft iedereen een ontzettend druk en stressvol leven, een momentje van rust is er daarom bijna niet. Door de opkomst van de smartphone kunnen mensen je overal bereiken en wanneer je de computer opstart stromen de e-mails binnen. Al deze druk kan ervoor zorgen dat je negatief in het leven gaat staan. De hoogste tijd om geregeld in de natuur te gaan wandelen! Uit onderzoek van de Stanford University blijkt dat je negatieve gedachtes minder worden wanneer je geregeld wandelingen in de natuur maakt.

Onderzoek bij 38 personen

Voor dit onderzoek werden 38 personen op pad gestuurd voor een wandeling van anderhalf uur. De helft liep in een drukke stad en de andere helft in een ‘groene’ omgeving. Achteraf werd de hersenactiviteit van de testpersonen gemeten. Wat kwam naar voren? De 19 personen die een wandeling in de natuur maakte hadden minder negatieve gedachtes dan de mensen die een stadswandeling maakte.

Wie in een drukke stad woont heeft vaker last van depressies

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat mentale ziektes zoals depressies vaker voorkomen bij mensen die in een drukke stad wonen, dan bij mensen die in een afgelegen gebied leven. De reden hiervan is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met de prikkels die je binnenkrijgt. Wanneer je door de stad loopt gebeuren er veel meer dingen om je heen dan wanneer je door bijvoorbeeld een bos wandelt.

Kortom, voel je je gestrest of treurig? Dan is het aan te raden om wat vaker een wandelingetje in het bos te maken! 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…