Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met de juiste turnpantoffel weer naar school!

Camille
3 min read

Het nieuwe schooljaar wenkt. Tijd om nieuw schoolgerief aan te schaffen. Eentje die zeker niet mag ontbreken op de lijst zijn turnpantoffels.  Kindervoetjes zijn in volle groei en ontwikkeling, daarom kan het van cruciaal belang zijn om gymschoenen te kiezen die voldoende stevig zijn, enkel plooibaar zijn ter hoogte van de tenen en bij voorkeur veters of klittenband hebben.

Klassieke turnpantoffels

De bekende oude turnpantoffels sluiten niet goed aan en bovendien zijn ze veel te soepel. Ze zijn reeds 50 jaar geleden ontworpen en sedertdien niet meer aangepast aan de hedendaagse verwachtingen. Een schoen moet je alleen maar kunnen buigen ter hoogte van de tenen, en niet in het midden. Een nieuw model, DETO turnpantoffels, werd ontwikkeld door 2 turnleerkrachten en de Federatie van de Belgische Podologen.

DETO turnpantoffels

In tegenstelling tot de klassieke turnpantoffels, bieden de DETO turnpantoffels steun bij elke turnles. Ze buigen enkel ter hoogte van de tenen waardoor ze meer stabiliteit creëren tijdens het sporten. De hiel wordt ondersteund door de niet-indrukbare omsluiting. Vervolgens zorgt de pantoffel voor ondersteuning van de voetboog en extra demping. De gymschoenen sluiten tevens goed aan door 2 kleefstroken of veters.

De DETO turnpantoffels zijn ietwat duurder dan de klassieke turnpantoffels, maar in tegenstellig tot de gewone turnpantoffel groeit DETO schoeisel mee met de kindervoeten. Er is een uitknipbaar kussentje aan de hiel waardoor je kind de sportschoenen 2 schoenmaten lang dragen.

7 redenen om te kiezen voor DETO turnpantoffels

  1. De pantoffel sluit beter aan dan een gewone turnpantoffel, doordat DETO turnpantoffels een kleefstrook hebben in plaats van een elastieken sluiting.
  2. Meer stabiliteit bij het sporten door de niet-indrukbare hielomsluiting.
  3. De pantoffel buigt op de juiste plaats: ter hoogte van de tenen.
  4. Door een uitknipbaar kussentje groeit de schoen mee met de kindervoeten.
  5. De binnenzool is uitneembaar, waardoor je gemakkelijk op maat gemaakte zolen in kan leggen.
  6. De DETO pantoffel zorgt voor voldoende ondersteuning van de voetboog.
  7. De kinderen leren al spelend het verschil tussen de linker – en rechtervoet, dankzij de getekende rups.
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…