Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 trucjes blijf je gemotiveerd tijdens je workout

Bram
2 min read

Wat je doelen ook zijn, wilskracht en doorzettingsvermogen zijn de sleutel naar succes. Met deze 5 eenvoudige trucjes blijf je gemotiveerd tijdens je workout.

1.Zeg ja!

Wilskracht is ja zeggen tegen de dingen die je dichter bij je doelen brengen. Hou je workout doelen in je achterhoofd en schuif ze niet opzij! Zeg eens wat vaker ja tegen een workout, na een tijdje zal het een gewoonte worden.

2.Denk niet op korte termijn

Als je de keuze krijgt om lekker taart te eten in plaats van te sporten zal je onmiddellijk plezier ervaren. De negatieve consequenties van je keuze lijken ver weg in de toekomst. Gewichtstoename, een energiedipje en minder zelfvertrouwen bijvoorbeeld. Probeer steeds aan de lange termijn consequenties te denken, ze zijn zoveel belangrijker!

3.Onderzoek je motivatie

Het klinkt raar, maar we zijn altijd gemotiveerd, ook als we naar tv kijken. Tijdens een workout zijn we gemotiveerd om te sporten en tijdens het kijken naar een film zijn we gemotiveerd om te ontspannen. Ga na wat je motivatie is. Wat zijn de voor- en nadelen van je workout? Wat verlies je als je niet sport? Je zal merken dat je slechte gewoontes meer nadelen dan voordelen hebben. Schrijf ze eens op een blad papier. Het zal je helpen om gemotiveerd te blijven.

4.Verander je routine

Soms zorgt onze routine ervoor dat we geen tijd hebben voor een workout. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je na je werk en huishouden echt geen energie meer hebt om naar de fitness te gaan. Verander je routine! Doe eerst je workout en daarna pas je dagelijkse taken. Je zal merken dat een workout je zelfs meer energie geeft om je andere taken te volbrengen.

5.Hou een dagboek bij

Bepaal je workout doel en zorg ervoor dat je dat doel bereikt. Door dingen op te schrijven kan je makkelijk nagaan wanneer je gemotiveerd bent en wanneer niet. Zie je een patroon? Probeer te begrijpen wat ervoor zorgt dat je niet gemotiveerd bent, zo kan je een oplossing bedenken.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…