Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 7 tips val jij binnen 20 minuten in slaap

Bram
2 min read

Duurt het soms eeuwen voor je in slaap valt? Misschien zet je teveel druk op jezelf? Als je elke avond binnen 20 minuten in slaap wil vallen moet je deze tips zeker lezen.

1.Een goede voorbereiding

Laat je lichaam weten dat het tijd is om te slapen door de ruimte donker te maken. Ontwikkel een avondritueel om je te helpen ontspannen. Neem een warme douche, lees een paar bladzijden uit een boek of drink een kopje thee.

2.Dwing jezelf niet om te slapen

Het is nog nooit iemand gelukt om zichzelf al dwingend in slaap te wiegen. Slaap overvalt je, laat het gewoon gebeuren. Wees niet geïrriteerd als je niet onmiddellijk in slaap valt, zo zal het alleen maar langer duren. Probeer je te ontspannen en kom volledig tot rust.

3.Gebruik je bed alleen ’s nachts

Je eet in je bed, je werkt in je bed en je kijkt tv vanuit je bed. Maar daar dient je bed niet voor, het kan zelfs je slaapcyclus verstoren. Gebruik je bed alleen om in te slapen en haal die tv en bureau uit je kamer. Je slaapkamer moet een kamer zijn om tot rust te komen.

4.Probeer overdag niet te slapen

Een kleine powernap overdag kan best, op voorwaarde dat het niet langer dan 20 minuten duurt. Probeer voornamelijk ’s nachts te slapen. Hoe langer je overdag slaapt, hoe moeilijker het wordt om ‘s avonds in slaap te vallen.

5.Niet te warm of te koud

Zorg ervoor dat je slaapkamer niet te warm en niet te koud is. De temperatuur moet perfect bij je passen, experimenteren is de boodschap.

6.Ga naar buiten en beweeg

Je moet elke dag naar buiten gaan en bewegen, ook als het regent. Er is geen andere manier, actief zijn is essentieel voor een goede nachtrust.

7.Verdien je slaap

Maak van slaap je beloning en werk er hard voor. Als je overdag niet hard werkt zal je ’s nachts niet goed kunnen slapen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…