Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 9 tips versla je een feest kater

Bram
3 min read

Ben je na dat feestje opgestaan met een helse kater? Met deze 9 tips voel je je in een mum van tijd weer fris en opgewekt.

1.Water, water, de rest komt later!

Probeer liefst ’s avonds nog voor je gaat slapen voldoende water te drinken. Water zorgt ervoor dat je lichaam beter gehydrateerd wordt. Hierdoor krijgt die feest kater geen kans!

2.Laat die chips en nootjes niet staan

Door chips en nootjes te eten kan het alcoholniveau in je bloed niet pieken. Dat zorgt voor een minder grote kater achteraf.

3.Slaap op je rechter kant

Gezondheidsexperts raden aan om na een nachtje uit op je rechter kant in slaap te vallen. Zo word je ’s morgens niet misselijk wakker

4.Eet een boterham met kaas

Voor je naar een feestje gaat eet je best eerst een boterham met kaas. Door de proteïne, vetten en koolhydraten zal alcohol minder snel geabsorbeerd worden in je lichaam.

5.Een banaan kan wonderen doen

Dat je na een nachtje uit best spek met eieren kan eten is een wijdverspreide mythe. Door een banaan te eten zal je bloedsuiker op peil blijven. Een banaan is bovendien niet belastend voor de maag en het bevat erg veel kalium. Als we alcohol drinken verliezen we kalium en dat zorgt ervoor dat we uitdrogen. Eet één banaan en je zal je snel beter voelen.

6.Honing breekt alcohol af

De fructose die in honing zit zorgt ervoor dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken. Door voor het slapen gaan een koffielepeltje honing te eten zal je je ’s morgens een stuk frisser voelen.

7.Melk is goed voor elk

Melk zorgt ervoor dat je lichaam gedurende de nacht beter kan hydrateren. Het bevat veel kalium waardoor je ’s nachts minder moet gaan plassen.

8.Sporten met een kater?

Je hebt er ’s morgens waarschijnlijk echt geen zin in maar sporten met een kater kan wonderen doen. De afvalstoffen worden erg snel uit je lichaam gezweet en je krijgt endorfine in je lichaam waar je vrolijk van wordt. Niets zo goed om van je kater af te geraken als een half uurtje sport.

9.Een Virgin Mary – cocktail in de ochtend

Een cocktail om je avondje feesten goed af te ronden? Het kan met de Virgin Mary – cocktail. Tomatensap met selder is ideaal om je lichaam opnieuw te hydrateren. De vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je je in een mum van tijd weer fris voelt!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…