Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze snacks blijven de kilo’s van je heupen af

Bram
2 min read

Er wordt weleens gezegd dat je dik wordt van tussendoor te snacken. Niets is echter minder waar! Wanneer je elke dag een paar gezonde snacks eet ga je net sneller afvallen. Een tussendoortje eten zorgt ervoor dat je stofwisseling versnelt en je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Niets is zo nefast voor de kilo’s rond je heupen als een hongergevoel waardoor je last krijgt van eetbuiten. Gelukkig zijn er gezonde snacks en tussendoortjes om je te helpen.

Drink een smoothie!

Wat is er lekkerder dan een smoothie? Een fruit smoothie of groente smoothie is een ideaal tussendoortje. Het zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels waardoor je honger verdwijnt. Probeer wat spinazie, kool of bleekselder bij je smoothie te doen zodat er minder suikers in zitten.

Eet groenten en fruit

Dat groenten en fruit gezond zijn weet iedereen, maar dat ze de perfécte snack kunnen zijn is bij minder mensen bekend. Worteltjes in kleine reepjes zijn ideaal als je zin hebt om ergens op te bijten. Cherrytomaatjes zijn bijzonder zoet, een komkommer lekker fris, of heb je liever een zoet stuk fruit? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een handvol noten kan wonderen doen!

Hoewel noten vrij veel vet bevatten zijn ze toch een erg goede snack. Dit komt omdat noten je hongergevoel vrijwel volledig wegnemen! Noten zijn makkelijk mee te nemen en blijven lang goed. Ze zijn daarom ideaal om mee te nemen naar je werk.

Een gekookt eitje

Een gekookt eitje is een echte aanrader omdat het weinig calorieën bevat en je toch een vol gevoel geeft. Dat komt omdat eieren essentiële aminozuren bevatten die je een verzadigd gevoel geven. Je kan een eitje combineren met een volkoren boterham of gewoon zo eten.

Yoghurt als verfrissende oppepper

Een ander uitstekend tussendoortje is suikervrije magere yoghurt. Door de eiwitten die van nature in yoghurt aanwezig zijn krijg je een langdurig voldaan gevoel. Je kan yoghurt uitstekend combineren met fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen), op die manier wordt je snack een lekker en gezond dessertje.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…