Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze tips wordt wandelen nog leuker

Bram
3 min read

Wandelen is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Met deze tips maak je wandelen zelfs nog leuker!

1.Heb je weinig tijd?

Heb je echt geen tijd om een halfuurtje per dag te gaan wandelen? Wandel dan 3 keer 10 minuten per dag. Voor je het goed beseft zal je halfuurtje al snel voorbij zijn.

2.Gebruik muziek

Door tijdens je wandeling naar muziek te luisteren vliegt de tijd voorbij. Je zal bovendien aangemoedigd worden om intensiever te wandelen waardoor je uithoudingsvermogen verbetert.

3.Beloon jezelf

Na een stevige wandeling verdien je best wel een beloning. Geef jezelf een cadeau om gemotiveerd te blijven. Een nieuw paar wandelschoenen of een manicure misschien?

4.Ontdek

Probeer een nieuwe route in je buurt. Kies een nieuw pad in het park of ga op een hele nieuwe locatie wandelen. Maak van wandelen een avontuur!

5.Kledij

Kies kledij waar je je goed in voelt. Een goed paar wandelschoenen en comfortabele kledij zijn essentieel. Maar jezelf sexy en aantrekkelijk voelen is minstens even belangrijk!

6.Daag jezelf uit

Door jezelf uit te dagen zal wandelen nog leuker worden. Stap elke dag een beetje verder. Gebruik een pedometer of een sport app om je vooruitgang bij te houden. Stel elke week nieuwe doelen en geef jezelf nieuwe uitdagingen. Motiveer je vrienden en familie en daag elkaar uit!

7.Ga naar buiten!

Profiteer ervan als de zon schijnt! Ga naar buiten voor een gezonde dosis vitamine D en wordt vanzelf vrolijk. Onderzoek bevestigt dat wandelingen in de natuur je kans op depressie significant verminderen. Je zal je beter kunnen ontspannen en gelukkiger worden.

8.Gezonde competitie

Voeg wat gezonde competitie toe aan je wandeling. Probeer de wandelaars die voor je lopen één voor één in te halen. Het zal je extra motiveren om verder te wandelen.

9.Sluit je aan bij een wandelclub

Is er een wandelclub in je omgeving? Sluit je dan aan! Mensen die lid zijn van een wandelclub zijn minder gespannen en veel gezonder na een gezonde groepswandeling. Je kan ook zelf je wandelclub oprichten met collega’s of vrienden.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…