scrollTop top

Met dit simpele trucje leer je je kind je niet te onderbreken

Met dit simpele trucje leer je je kind je niet te onderbreken

Het is natuurlijk geweldig om moeder te zijn. Soms kan het echter ook vervelend zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent met een vriendin en je kind je steeds onderbreekt. Daar heeft een Australische blogster iets op gevonden! Zij heeft een simpel maar effectief  trucje ontdekt waarmee je je kind leert dat hij of zij je niet moet onderbreken.

Om te vermijden dat je kind je continu stoort wanneer je met iemand in gesprek bent of met iets bezig bent, heeft de Australische Kate het trucje met de hand op de pols uitgevonden.  De truc werkt als volgt!

Leer je kind aan dat het zijn of haar hand op jouw pols legt wanneer hij of zij iets wilt vragen en jij in gesprek bent. Vervolgens is het de bedoeling dat jij jouw hand dan ook op je kinds pols legt om aan te geven dat je de boodschap begrepen hebt.

Wanneer je klaar bent met hetgeen wat je aan het doen was, kun je je omdraaien en aandacht aan je kind geven. Dit is een simpele truc om ergernissen te voorkomen. Respectvol tegenover het kind en respectvol tegenover de volwassen gesprekspartner. Wij gaan het straks in ieder geval meteen proberen. Bedankt Kate!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  239.413.982
 • Aantal
  doden
  4.881.023
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.276.221
 • Aantal
  doden
  25.732

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!