Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het nut van groeimelk

Camille
3 min read

Vanaf 12 maanden kan je je kindje Olvarit 1+ Groeimelk geven als aanvulling op een gezonde voeding. Olvarit Groeimelk is speciaal ontwikkeld om kindjes vanaf 1 jaar te helpen in de ontwikkeling van zowel de botten als de rest van het lichaam. Met zijn Complete Care-formule voorziet Olvarit Groeimelk in calcium en vitamine D om, als onderdeel van de dagelijkse voeding, ervoor te zorgen dat je kindje de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om stevige botten op te bouwen. Ook het immuunsysteem van je kleintje wordt ondersteund door de toevoeging van ijzer.

Niet alle voedingsstoffen uit voeding

De broodnodige voedingsstoffen die een kindje nodig heeft voor zijn ontwikkeling , zijn vaak nog niet genoeg aanwezig in voeding voor baby’s en ijzer uit plantaardige voeding wordt minder goed opgenomen in het lichaam. Hierdoor kan een tekort aan ijzer optreden. Ijzer is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en de geestelijke ontwikkeling. Ook vitamine D is nodig om calcium op te nemen waardoor supplementen of groeimelk een goed idee kunnen zijn.

Wat met koemelk ?

Waarom is groeimelk nu een goed idee als maaltijd of aanvulling? Koemelk bevat vaak te veel eiwitten en te weinig ijzer. Een opgroeiend baby’tje heeft namelijk een heel andere behoefte aan de verschillende voedingsstoffen dan een volwassen. Daarom zijn de juiste porties vitamines wel speciaal toegevoegd aan groeimelk om je baby te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Het is belangrijk dat baby’s niet te veel suiker binnenkrijgen om te zorgen dat hun tandjes gezond blijven. Let dus op met gezoete melk

Extra aanvulling

Groeimelk is een aanvulling op een gezonde, gevarieerde voeding. Geef je kindje vanaf 1 jaar ongeveer 250 ml groeimelk bij het ontbijt en het avondeten. Welke leeftijd je kindje ook heeft, je vindt altijd wel een groeimelk in het Olvarit-gamma die geschikt is voor zijn specifieke behoeften. De complete Care-formule draagt bij aan de energie die je kind nodig heeft om een nieuwe dag vol avonturen en ontdekkingen tegemoet te gaan! Vanaf de leeftijd van 1 jaar is de groeimelk van Olvarit de perfecte aanvulling bij het voedingspatroon van kindjes.

Probeer je kind te laten proeven van zoveel mogelijk soorten groenten en fruit zodat hij of zij een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon kan ontwikkelen. Gezonde tussendoortjes zoals rijstwafels, fruit(pap) of andere natuurlijke sapjes helpen de honger te stillen net als een bekertje water doorheen de dag. Let op met volkorenproducten, te veel vezels zijn niet goed voor de spijsvertering van een jong kind. Daarom is het geadviseerd om volkorenproducten pas te introduceren vanaf de leeftijd van 18 maanden.

Zorg dat naast de groeimelk, je kind ook genoeg andere vloeistoffen drinkt. Water blijft hier nog steeds de koploper. Niet alleen zorgt water voor hydratie, het is ook een transportmiddel om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen via de urine, de stoelgang of door transpiratie. Kinderen tussen de 1-3 jaar moeten zo’n 500 ml vocht binnenkrijgen (melk niet meegerekend) . Zet daarom een bekertje bij de maaltijd, maar vergeet ze niet tussendoor te laten drinken, zeker als het warmer wordt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…